我應該帶兔兔回寵物店嗎?                                     前晚發現自己頸上耳下位置有粒硬粒以為熱氣無理但到尋晚又多咗兩粒又腫又痛所以今曰睇醫生,係淋巴發炎,經一輪問題都唔知原因,之後醫生問有無養寵物,醫生話兔仔有兔熱症的話會經直接接觸傳比人,而幾日後人會淋巴腫大。就因為咁我唔知點做好,各位請提供意見,感激!
yanyi:) 2012-4-12 04:40:24 PM
無論有咩病都唔會遺棄兔兔…
哩個應該係你帶佢番屋企之前既承諾,
你自己去睇醫生,咁邊個帶兔兔睇?
佢都未睇醫生點解要判佢死罪?
帶番寵物店有咩作用?
唔要佢?佢幫你醫?換過隻?
兔兔係寵物店受到咩待遇大家都心知肚明,
俾人拎番去換既兔兔既命運更加唔洗講…
屋企有小朋友唔係借口,
你都識講屋企有三層,
你鎖門唔俾佢地入黎唔得?
再唔係放兔兔入你房唔俾小朋友入唔得?
有好多野唔係做唔到,
係睇你有冇心去做,
如果你個心係想唔要佢既,
我求你唔好換過隻番黎養
病會辛苦人人都知,
兔兔都有感情唔係玩具你有冇從佢角度出發過?
語氣重唔好意思,但請三思
yanyi:) 2012-4-12 08:35:58 PM
九龍城dr ma.23823300
yanyi:) 2012-4-12 09:30:54 PM
深紅蒼月 發表於 2012-4-12 09:02 PM
首先要帶Creamy看醫生 而至於你怕Creamy有病會傳給你男朋友家人  都沒証明牠有病 你就先判佢有罪 如果家人 ...

其實就算醫生咁同我講我都會唔理佢xd
要我放棄俾個囡錫我寧願keep住我病
yanyi:) 2012-4-12 10:27:01 PM
ElkeLau 發表於 2012-4-12 10:00 PM
請問你兔兔用嗰塊係咩嚟嫁?

哦~消暑散熱鋁板一塊~

快速發帖