6/5***

潛左水幾日 .....因為忙於照顧兔兔~_~
雲尼拿留左3日院之後
尋日就可以帶佢返屋企啦
情況都有好轉
開始食返草....DR.MA話要等佢慢慢復原~~~
要食多7日藥...

星期6我DAYOFF所以就代兔爸帶佢出去
DR.MA問我想吾想陪佢一陣
我緊系話陪啦..

嗚 原來留院好慘的
好心痛呀><

(E..我UPDATE吾到相-.-佢話我張相太大? =0=)

隻衰豬唔食野..28號已經睇左DR MA!
比左D草粉+藥佢食 ;
只不過我地餵左幾日佢都冇好轉
D 便便仲愈黎愈細粒.
今日再睇DR.MA
要吊鹽水 ...陰公...
如果冇好轉要留院TIM...但留院係咪冇人睇住佢LOR?!
隻囡囡好細膽架!

唉好擔心....

貓仔兔 2012-5-3 03:52:38 PM 來自手機
唔好太擔心住,有dr.姑娘睇住無事嘅,反而你要問下今晚點算,一係自己睇住,一係要轉院,其他兔友有無介紹呀?幫下樓主吖!不過如果揀自己湊,一定要好好睇住佢呀!^^祝兔兔快啲好番!!
貓仔兔 2012-5-3 08:33:59 PM 來自手機
KathyChan 發表於 2012-5-3 05:17 PM
5:00 啦...男友一陣就去接佢LA  ...

時間真係難過丫

每隻兔兔身體情況都唔同,而且病情有輕重,所以無得比較,而兔兔唔食草亦有好多心理,生理嘅影響,你提過兔兔好細膽,會唔會係最近屋企附近有裝修工程做緊定有野嚇親佢呢,呢排天氣熱,即使已經開左冷氣,兔兔都會feel到環境不一樣而有不同反映架...而如果佢返到黎又唔食草,就要密啲餵草粉同按摩肚仔,不過都要留意唔好有入無出餵得太飽呀!
你都唔好太擔心,你太唔開心,兔兔唔知咩事都會影響到,除左餵佢食野,你可以同佢玩下,等大家都輕鬆啲咁!
加油呀,腸停呢啲急唔黎架!^^

貓仔兔 2012-5-3 10:00:58 PM 來自手機
mizumi 發表於 2012-5-3 09:12 PM
我隻兔兔去過旺角pxt centxal留一晚院, 就係0係 dr ma 度接走佢後,因為驚返到屋企都係餵唔到佢食藥同草粉 ...

Pet centxal 好似唔係幾好,對於兔仔真係好少地方可以留院過夜呀!
貓仔兔 2012-5-4 01:29:42 PM
KathyChan 發表於 2012-5-4 09:06 AM
多謝大家既意見啊

原來佢話留院都只係留到6點, 之後要接返佢走~

咁就好喇!有佢地咁專業細心嘅照顧加埋你呢個兔媽,佢一定會好快好番架!
貓仔兔 2012-5-4 01:30:16 PM
KathyChan 發表於 2012-5-4 09:15 AM
兔兔住既地方, 如果話有唔同..又的確有..
本來28號同芝麻仔一齊去dr.ma 度絕育
咁我地就洗佢個"龍" ..因 ...

去TASTE同CITY SUPER個D睇下有無啦!
貓仔兔 2012-5-4 01:33:07 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-3 10:21 PM
依間診所好似5係太好, 我因為自己5放心, 所以, 我之前都係大圍接走兔格格, 夜晚自己照顧, 兔兔而家既情況 ...

即是大圍都放心唔落架???不過可能你仲勁過D姑娘...所以可以帶兔返屋企!有時我諗如果兔兔有大件事(TOUCH WOOD TOUCH WOOD TOUCH TOUCH TOUCH)我都未必搞得掂....諗到呢度就會個心一沉咁....
貓仔兔 2012-5-4 08:58:05 PM 來自手機
all_loving_it 發表於 2012-5-4 05:51 PM
我絕對5係勁過大圍既姑娘囉, 只係大圍5係24小昤有姑娘, 夜晚無人, 禁我接走兔兔, 返黎自己可以照顧同觀察 ...

夜晚無人..  咁點放心得落...
貓仔兔 2012-5-4 09:01:40 PM 來自手機
all_loving_it 發表於 2012-5-4 06:00 PM
無辦法啦, 睇兔兔既診所5多, 有得留院更少, 唯一可以就係儘力比最好既照顧, 不過, 我一直既兔兔係Dr. Tig ...

咁急病睇邊個dr.?佢地好似唔係個個都識睇兔架....
貓仔兔 2012-5-4 09:04:51 PM 來自手機
all_loving_it 發表於 2012-5-4 06:35 PM
反正放心認為邊個醫生合適, 係好就搵邊個, 一切都係以兔兔最好為目的

大圍有好幾個醫生, 我有睇過Dr. Ti ...

其他兔友都話tiger好好...我都信架...不過其他dr.就唔清楚,因為我都無去過...
貓仔兔 2012-5-5 06:08:41 PM 來自手機
all_loving_it 發表於 2012-5-4 10:15 PM
係呀, 我個人認為Dr. Tiger係好好,  而Dr. Peter一時時, 有時好有心機, 有時就............

之前試過約5 ...

係呀..所以dr.ma咁nice又細心我都無打算轉,只係想搵個backup啫...
貓仔兔 2012-5-7 12:33:16 AM 來自手機
KathyChan 發表於 2012-5-6 11:12 PM
依家KEEP 住1日餵100ML草粉+ 藥

佢E+肯食草

咁就好喇!恭喜日西!要繼續加油呀!^^
貓仔兔 2012-5-7 12:39:08 AM 來自手機
KathyChan 發表於 2012-5-6 11:33 PM
留院既意思系 我地朝早10點帶去佢 6點帶返佢走...~_~

我都系陪左佢1陣炸  

因為你係佢媽咪,所以好想你安撫下佢,陌生環境,兔會很不安,我隻兔睇dr.都成日想我抱番佢架(兩隻手仔放落我心口,可憐地望著我並拒絕姑娘包兔仔活動)
啲兔只會相信兔奴,所以真係要好好照顧和疼愛兔兔一生一世!!

快速發帖