Dylan 2012-5-25 04:06:03 PM
兔籠同厠所既網網,兔兔腳仔踩唔平既地下,會受好大壓力,會好腳瘡,到時間要去獸醫道jik膿架喇,
手尾好長.
Dylan 2012-5-25 04:07:36 PM

亞臣臣!你好面善
Dylan 2012-5-25 04:10:25 PM
dorisliu520 發表於 2012-5-25 04:08 PM
咁點算呀?
依家有咩方呿處理?

拿走就可以啦,厠所墊足夠既墊材,腳仔唔會污糟喇
Dylan 2012-5-25 04:22:36 PM
dorisliu520 發表於 2012-5-25 04:08 PM
咁點算呀?
依家有咩方呿處理?

我以前唔知道,只係想清理方便,所以用有櫃筒既籠,後來阿b有腳枕又甩毛,所以換咗個平底既
而厠所依家無用lu,因為佢上厠所尿尿既比例少,我係籠既四邊圍墊料.
清理既時候,1次過倒晒乾手淨腳
Dylan 2012-5-25 04:30:28 PM
dorisliu520 發表於 2012-5-25 04:13 PM
墊紙粒OK 喇??? 佢會唔會踩番哂自己的便便呢?

只要份量足夠吸晒d尿臭,唔會污糟
至於屎屎係乾既,而且入面只係消化唔到既纖維,唔會臭,踩到都無問題
Dylan 2012-5-25 04:32:28 PM
你只兔兔大個仔,要做絕育喇!
super dwarf香港好少人養,唔知咩原因呢?!
Dylan 2012-5-25 10:12:22 PM
我頭先係 mini zoo 見到亞臣既兄第
Dylan 2012-5-27 10:44:24 PM
為咗模倣野外環境,亁草放係籠比佢食,5好草架。佢係草架㨂草,揀得辛苦,草都食少好多。
果瓜囊紅羅蔔染色,唔好架!
Dylan 2012-5-28 03:33:40 AM
dorisliu520 發表於 2012-5-25 04:27 PM
咁依個情況係佢用咗幾耐之後發生??

其實我5知佢幾時開始有腳枕,舊年係兔協寄養,姐姐講我先道咋
Dylan 2012-5-29 09:17:56 AM
dorisliu520 發表於 2012-5-28 11:17 PM
唉,個廁所我唔要個架後,佢唔喺廁所去呀,真係吹脹
舖草會否好浪費呢...
...

你見佢豎起尾巴果時,抱佢上厠所。將有尿既墊料放入去,話佢知尿尿既地方
Dylan 2012-5-30 10:10:46 AM
dorisliu520 發表於 2012-5-30 12:54 AM
唔知點解,每次佢去便便嘅時候都係無聲無色的。

敢,你將有尿尿既墊料放係厠所道,話比佢知,果道係尿尿既地方.
阿b成日痾出介,我推佢屁屁,話佢個屎忽,個屎忽.之後唔洗推屁屁,一話個屎忽,個屎忽.佢就自己行入d喇

快速發帖