豬腳薑終於生左啦, 佢1共生左5只 (有2只明顯體型比較細)

豬腳薑生完即刻狂dum籠, 仲想將bb推出個籠出面

場面好嚇人, 我見敢既環境, 當然即刻將bb同佢分開

當我行埋去準備想將bb拎出黎既時候, 見到豬腳薑正想去咬bb既舉動

我只好9秒9將所有bb拎出黎

ivychan2012 2012-7-20 06:07:37 PM
我看見你說日後其中有3只兔bb可以領養, 請問是否會連同兔兔所需全部用品一起送出給領養者?  另外, 你說領養者必需替兔兔絕育, 絕育費是由你付對嗎?

如果會連兔兔所需的用品送出及絕育手術費由你支付, 我可以幫忙你領養1只
ivychan2012 2012-7-20 06:28:30 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-20 06:23 PM
好多謝你既關注同有意領養兔bb, 不過, 現階段尚未開始接受申請, 兔兔一切穩定後會將佢地既相同資料放上黎 ...

我認為既然你是找人幫忙領養, 應該連同用品一起送出

而絕育方面是你強行要求同兔兔做絕育, 又不是領養者要求同兔兔做, 所以絕育費應該由你支付比較合理
ivychan2012 2012-7-20 06:51:50 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-20 06:43 PM
好多謝你既意見, 但好抱歉, 無法跟你要求, 如你所願

大家願意領養我既兔bb, 我好多謝大家

妖, 你太斤斤計較, 搵鬼同你領養
ivychan2012 2012-7-21 08:27:42 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-21 05:50 PM
依位朋友, 我已經同你講左好抱歉做5到你要求, 你點解要走黎鬧我, 我到底做錯咩事?  

大家上黎只係為左可 ...

我妖你就妖你, 鬧你就鬧你, 5需要去擇日子

我係可憐下你依個人所以你出所有$會領養一只

見你將絕育$捐比什麼兔協愛協, 請問這兩個機構入面既動物, 跟你有什麼關係? 你這樣多管閒事做什麼?  你這樣喜歡管這管那, 是否有人死你去替死?

死八婆, 很多人死為什麼就不見你去死

ivychan2012 2012-7-21 08:41:31 PM
小黑與我 發表於 2012-7-20 07:45 PM
下? 你做乜鬧人?
使唔使連兔兔以後食嘅用嘅飲嘅都送晒俾你? 兔兔有病睇醫生又幫你俾埋錢呀?
而家無人求 ...

我鐘意鬧, 你吹咩?

我又不是罵你, 關你什麼事?
ivychan2012 2012-7-21 08:43:10 PM
wyman 發表於 2012-7-20 08:08 PM
連兔兔最基本用既日用品,草/糧同絕育都要人送同比埋錢既話咁日後兔兔大吉利事有咩唔舒服係咪又叫人幫你比 ...

我鐘意鬧, 你吹咩?  你理這樣多做什麼?  

我又不是罵你, 關你什麼事?
ivychan2012 2012-7-21 08:45:08 PM
wesky 發表於 2012-7-20 08:11 PM
如果連買用品錢都出唔到, 有病都唔知會唔會帶佢睇醫生....
無錢就唔好養, 免得害左兔 ...

動物就是動物, 無需將他們當為小孩子這樣照顧

很多事食多少著多少要視乎只動物有多少福份, 該死便死

不該死便不死
ivychan2012 2012-7-21 08:49:42 PM
CristineFi 發表於 2012-7-21 09:16 AM
咩都送哂比你好唔好?仲要鬧人,咁冇品,你根本冇心領養,樓主仆心仆命無私咁為兔兔,真正愛兔係唔會咁講嘢,你 ...

我鐘意鬧, 你吹咩?

我又不是罵你, 關你什麼事?  香港有法例不能罵人嗎?  樓主既然喜歡這樣多管閒事, 寧將$捐比所為的愛協及兔協, 都不益下領養人用少些$, 又不是我要求做絕育為什麼要由我支付, 他這種人就活該人罵
ivychan2012 2012-7-21 08:55:23 PM
貓仔兔 發表於 2012-7-20 08:01 PM
斤斤計較?到最尾兔兔係屬於領養人定樓主呀?

邊個叫樓主這樣多管閒事, 將兔帶回家, 還讓bb生下來, 他不多事, 何來多出這5只兔, 這是樓主引起問題發生, 我肯要1只他便應千多萬謝

既然樓主引起多5只兔, 這5只兔所有, 都應由這多管閒事的人負責到底, 我沒收人工已經很好

快速發帖