syt174698 2012-9-2 01:17:30 AM
Suzanne 發表於 2012-9-2 12:31 AM
我都知遲到係唔o岩架啦....但由我家去兔協加埋等車、車程都要成兩小時, 再遇上塞車, 真係幾無奈....!  唉.. ...

你揀左邊隻兔兔呀??兔協本身唔夠人手,全職員工好少,平時全靠一班義工幫手,加上好多人都揀星期六同日去做義工既,星期六同假期好多人,所以我鐘意平日上去,順便可以探下D兔兔,你搵日係平日上去,應該情況會好D呀.
syt174698 2012-9-2 01:24:24 AM
呢幅圖係草草裡面呀??你比草草時要小心D,試過好幾次有D昆蟲屍體/尼龍繩係裡面,不過一定唔係舖頭事,我問過佢哋,佢哋話供應商到後先分批入袋,,美國寄貨係一大綑過嚟,所以難兔有呢D事發生,所以樓主,你加草比兔兔時一定要望清楚
syt174698 2012-9-2 01:37:38 AM
WingBe 發表於 2012-9-2 01:28 AM
終於有人留意到粒卵啦...xD

系我無意中系地下見到...

如果係包草跌出嚟,入面既昆蟲都死晒,因為草要做脫水變成乾草,以後比草,一定要驗清楚先好比兔兔食,我試過有草蜢係草草入面,第二朝加草比兔兔先至發現,因為乾左既昆蟲好似枯草咁,好彩兔兔無食,唔係就慘.
syt174698 2012-9-2 01:54:44 AM
WingBe 發表於 2012-9-2 01:42 AM
其實.....食左會點

另外我屋企比較潮...

你屋企好潮濕呀,咁樣你要特別留意,回南天,香港天氣特別潮濕,D虱好容易滋生,兔兔更加可能有虱,你帶兔兔體檢,問下醫生買定殺虱藥水看門口,D昆蟲或者其他(塑膠,紙等等),唔好比兔兔食,食左好大機會做成腸塞,養兔比養貓狗更難養,更加多學問,你爬多D文啦,對你同兔兔有好大幫助呀.
syt174698 2012-9-2 01:58:39 AM
WingBe 發表於 2012-9-2 01:42 AM
其實.....食左會點

另外我屋企比較潮...

你怕潮濕既話,去拍賣網站,有好多食物防潮包賣,再唔係去淘寶網度買,好平咋
syt174698 2012-9-2 02:10:01 AM
WingBe 發表於 2012-9-2 02:03 AM
卜左星期一系9龍動物醫院做體檢啦...未知會系邊位醫生

我買左吸濕大笨象果d...希望會有用啦....

你BOOK果陣,無話搵邊位DR嗎?我哋呢度D兔友,大部分搵DR. MA,第二位,你試下搵DR. BETTY,佢新加入,都識睇兔兔,最好搵DR. MA啦,不過佢好FULL呀.
syt174698 2012-9-2 02:20:10 AM
WingBe 發表於 2012-9-2 02:12 AM
問過Dr.MA ..姑娘話佢放星期一,二,五(印象中)

佢真系好做...甘多假放

新醫生喎,BETTY CHENG,又無做咩...
syt174698 2012-9-2 03:25:25 PM
係咪真係無做,咁咪得番馬醫生囉?

快速發帖