今日去左兔協買墊料同T草...

之前未接觸過兔,,養兔經驗少就問下佢地啦...

但我覺得佢地態度5太好,,好似覺得我系D衰主人甘...

另外就系想問圖中果粒野系咪就系蟲卵??????? EGG.jpg
Suzanne 2012-9-1 11:53:18 PM
職員定義工?我今日都有上去呀!個女仔職員就好nice, 好好傾,每問必答。但義工就有時怕我哋有wrong concept講錯一粒字就好緊張咁。我同男朋友塞車半小時遲到,個義工姨姨就唔俾我哋做義工,改期……我同男朋友平時返工,得閒,咁巧下星期六日要搞選舉嘢事情,下次義工最快要下下星期六,距離接隻兔兔回家嘅日子又長咗…   
WingBe 2012-9-2 12:19:45 AM
um....個女仔戴con.隻右眼發炎紅左...5知佢系職員定義工

兔協都好嚴下遲左就無得做義工...

不過佢地今日都算多人...

最衰我屋企無位...我真系好想領養對孖妹走
4A-GZE 2012-9-2 12:30:00 AM
我今日都同呀囡上左去梳毛剪甲
Suzanne 2012-9-2 12:31:29 AM
我都知遲到係唔o岩架啦....但由我家去兔協加埋等車、車程都要成兩小時, 再遇上塞車, 真係幾無奈....!  唉.....可能佢地想我地明白責任心掛...:  如果兔協有人睇到我既留言切勿介意, 我地真係唔知半小時原來咁嚴重!  而且我地兩個人, 半小時都可以追返個進度掛.....唉.....

其實我地好想請一日假去做義工, 又好難去咁做。但今日聽到隻兔已經批左俾我地, 我叫佢個名時,佢又識得走過黎同我SAY HI咁, 我又順曬.....

P.S:你係咪講緊果對混侏?  HIRO同唔知叫咩名... 我地見到佢地係度錫錫, 好鬼過癮
WingBe 2012-9-2 01:11:27 AM
Suzanne 發表於 2012-9-2 12:31 AM
我都知遲到係唔o岩架啦....但由我家去兔協加埋等車、車程都要成兩小時, 再遇上塞車, 真係幾無奈....!  唉.. ...

我系youtube到睇有線電視..萬千寵愛...佢地有講需要有責任心既主人..

無計啦..通常棄寵果d都系無責任感既人渣

兔協d兔隻隻都對慣人..識聽名又5怕人...任摸5嬲...

我果隻=.=要調教調教下....

獅子兔..2隻都白色...1隻耳仔深灰..1隻淺灰..popcorn同mikiki....

混侏都好可愛
syt174698 2012-9-2 01:17:30 AM
Suzanne 發表於 2012-9-2 12:31 AM
我都知遲到係唔o岩架啦....但由我家去兔協加埋等車、車程都要成兩小時, 再遇上塞車, 真係幾無奈....!  唉.. ...

你揀左邊隻兔兔呀??兔協本身唔夠人手,全職員工好少,平時全靠一班義工幫手,加上好多人都揀星期六同日去做義工既,星期六同假期好多人,所以我鐘意平日上去,順便可以探下D兔兔,你搵日係平日上去,應該情況會好D呀.
syt174698 2012-9-2 01:24:24 AM
呢幅圖係草草裡面呀??你比草草時要小心D,試過好幾次有D昆蟲屍體/尼龍繩係裡面,不過一定唔係舖頭事,我問過佢哋,佢哋話供應商到後先分批入袋,,美國寄貨係一大綑過嚟,所以難兔有呢D事發生,所以樓主,你加草比兔兔時一定要望清楚
WingBe 2012-9-2 01:28:04 AM
syt174698 發表於 2012-9-2 01:24 AM
呢幅圖係草草裡面呀??你比草草時要小心D,試過好幾次有D昆蟲屍體/尼龍繩係裡面,不過一定唔係舖頭事,我問過佢 ...

終於有人留意到粒卵啦...xD

系我無意中系地下見到...

應該系我拎執草出尼時趺落地

之後我就即刻倒哂成包草出尼..都發現有4-5粒到....

未見到哩粒野之前真系無驗草既動作...

兔兔會5會食落肚咖
WingBe 2012-9-2 01:31:16 AM
syt174698 發表於 2012-9-2 01:17 AM
你揀左邊隻兔兔呀??兔協本身唔夠人手,全職員工好少,平時全靠一班義工幫手,加上好多人都揀星期六同日去做 ...

我試過星期日收工過去...7點半到...都可以望下d兔兔..

無揀到a...事關我屋企已經有隻系朋友畀既兔..

我都系新手尼

我有apply做義工...佢地話有需要時會call我
syt174698 2012-9-2 01:37:38 AM
WingBe 發表於 2012-9-2 01:28 AM
終於有人留意到粒卵啦...xD

系我無意中系地下見到...

如果係包草跌出嚟,入面既昆蟲都死晒,因為草要做脫水變成乾草,以後比草,一定要驗清楚先好比兔兔食,我試過有草蜢係草草入面,第二朝加草比兔兔先至發現,因為乾左既昆蟲好似枯草咁,好彩兔兔無食,唔係就慘.
WingBe 2012-9-2 01:42:32 AM
syt174698 發表於 2012-9-2 01:37 AM
如果係包草跌出嚟,入面既昆蟲都死晒,因為草要做脫水變成乾草,以後比草,一定要驗清楚先好比兔兔食,我試過 ...

其實.....食左會點

另外我屋企比較潮...

因為見過有活生生殼牛...會對兔兔有咩影響??

當然我立刻消滅左隻蟲啦...

我搵5到防潮包..但買左吸濕大笨象...放系附近有無用??
siutung 2012-9-2 01:54:41 AM
WingBe 發表於 2012-9-2 12:19 AM
um....個女仔戴con.隻右眼發炎紅左...5知佢系職員定義工

兔協都好嚴下遲左就無得做義工...

我上次遲左都有得用wor 同埋d人都幾好人
syt174698 2012-9-2 01:54:44 AM
WingBe 發表於 2012-9-2 01:42 AM
其實.....食左會點

另外我屋企比較潮...

你屋企好潮濕呀,咁樣你要特別留意,回南天,香港天氣特別潮濕,D虱好容易滋生,兔兔更加可能有虱,你帶兔兔體檢,問下醫生買定殺虱藥水看門口,D昆蟲或者其他(塑膠,紙等等),唔好比兔兔食,食左好大機會做成腸塞,養兔比養貓狗更難養,更加多學問,你爬多D文啦,對你同兔兔有好大幫助呀.
syt174698 2012-9-2 01:58:39 AM
WingBe 發表於 2012-9-2 01:42 AM
其實.....食左會點

另外我屋企比較潮...

你怕潮濕既話,去拍賣網站,有好多食物防潮包賣,再唔係去淘寶網度買,好平咋

快速發帖