今日去左兔協買墊料同T草...

之前未接觸過兔,,養兔經驗少就問下佢地啦...

但我覺得佢地態度5太好,,好似覺得我系D衰主人甘...

另外就系想問圖中果粒野系咪就系蟲卵??????? EGG.jpg
WingBe 2012-9-2 06:45:30 PM
all_loving_it 發表於 2012-9-2 06:35 PM
搵吾到防潮包, 你去買竹炭包啦, 一樣可以有用

如果你住既地方比較潮濕同熱既話, 你儲存糧草要更加小心,  ...

包10oz 26號買..今日都到底嚕

甘大個盒10蚊店都無...唯有再落力去搵

兔協話添完草包返袋放返落紙皮箱哩個方法work嗎?

應該今晚就解封啦箱5lbs草 >__<

再5得就買抽濕機\0/!!
Suzanne 2012-9-2 07:06:17 PM
all_loving_it 發表於 2012-9-2 06:11 PM
我先講明我吾係兔協既員工同義工, 只係我想講

兔協係有規矩, 你地可能安排時間有難處, 但要明白領養需要 ...

Yes, 有打呀!  係車程中打去的。不過已知自己衰, 唯有再約時間再去。 今次係第二次去, 已經再比第一次提早出門口, 但係人算不如天算。下次去埋旺角食LUNCH,再行去兔協,實無死~~~

all_loving_it 2012-9-2 07:47:34 PM
WingBe 發表於 2012-9-2 06:45 PM
包10oz 26號買..今日都到底嚕

甘大個盒10蚊店都無...唯有再落力去搵

10安士可以食到今日都食得幾耐

大盒你去大型百貨公司家品店買到, 再搵吾到可以搵密實袋, 分幾袋裝都可以, 最緊要係將袋入面既空氣整出黎

如果你屋企有開冷氣還可以, 如果係無, 你屋企本身潮濕又熱敢就真係

空氣清新機同抽濕機我都係長開
WingBe 2012-9-2 07:57:02 PM
all_loving_it 發表於 2012-9-2 07:47 PM

大盒你去大型百貨公司家品店買到, 再搵吾到可以搵密實袋, 分幾袋裝都可以 ...

點解要清新機?
DomDomPig 2012-9-2 08:04:43 PM
all_loving_it 發表於 2012-9-2 07:47 PM

大盒你去大型百貨公司家品店買到, 再搵吾到可以搵密實袋, 分幾袋裝都可以 ...

ㄧ我都係,空氣清新機同抽濕機要長開
all_loving_it 2012-9-2 08:33:03 PM
WingBe 發表於 2012-9-2 07:57 PM
點解要清新機?

因為屋企附近空氣吾好, 有其中兩只兔兔有鼻敏感, 所以冷氣, 空氣清新機同抽濕機我係24小時長開
all_loving_it 2012-9-2 08:33:30 PM
DomDomPig 發表於 2012-9-2 08:04 PM
ㄧ我都係,空氣清新機同抽濕機要長開

長開長有
siutung 2012-9-2 11:07:18 PM
all_loving_it 發表於 2012-9-2 06:36 PM
B媽媽你個情況同佢吾同

hehe 我答錯線tim
WingBe 2012-9-3 01:33:01 AM
all_loving_it 發表於 2012-9-2 08:33 PM
長開長有

抽濕機去實惠睇左...

130蚊到,,,但感覺好兒戲=__=

我想像中以為好大部...點知細到同個糧兜差5多大細

系日本城買左喱個...之後我連埋包草1齊放落紙皮箱

快速發帖