1P 幣
今日買左隻獅子兔返泥...其實諗左都有成大半年喇....
請大家多多指教..第一次養兔兔要注意d咩...
手紫紫 2012-10-2 08:44:22 PM
syt174698 發表於 2012-10-2 08:26 PM
兔兔唔可以唔食草,主要靠草用嚟磨牙仔,佢本身食開邊隻牌子,買番果隻,慢慢先溝草比佢。 ...

係佢食開嬲隻泥架
syt174698 2012-10-2 11:09:55 PM
手紫紫 發表於 2012-10-2 08:44 PM
係佢食開嬲隻泥架

佢幾耐無食草??有無食糧??你點樣比草佢食??
手紫紫 2012-10-2 11:20:04 PM
syt174698 發表於 2012-10-2 11:09 PM
佢幾耐無食草??有無食糧??你點樣比草佢食??

早晚一次a草....t草長期比...糧佢有食....仲係咁食~
syt174698 2012-10-2 11:30:03 PM
手紫紫 發表於 2012-10-2 11:20 PM
早晚一次a草....t草長期比...糧佢有食....仲係咁食~

糧只可以每早晚各一次就得,你比左幾多次,份量係幾多??草草放左幾耐,係咪無晒味,所以唔食呀??
手紫紫 2012-10-2 11:50:49 PM
syt174698 發表於 2012-10-2 11:30 PM
糧只可以每早晚各一次就得,你比左幾多次,份量係幾多??草草放左幾耐,係咪無晒味,所以唔食呀?? ...

良我比左一更半佢....早晚一次....佢係小小...小小..咁食....草草我今日換左2次比人1..仲有好4草味~
syt174698 2012-10-3 12:06:18 AM
手紫紫 發表於 2012-10-2 11:50 PM
良我比左一更半佢....早晚一次....佢係小小...小小..咁食....草草我今日換左2次比人1..仲有好4草味~ ...

咁唔駛擔心,兔兔肚餓會自然食番草,CC正常,肯食野同飲水就OK
手紫紫 2012-10-3 12:36:34 AM
syt174698 發表於 2012-10-3 12:06 AM
咁唔駛擔心,兔兔肚餓會自然食番草,CC正常,肯食野同飲水就OK

唔該哂...嚇死我~我以為佢有事~
beebeerabbit 2012-10-3 02:43:50 PM
手紫紫 發表於 2012-10-3 12:36 AM
唔該哂...嚇死我~我以為佢有事~

如果真係太長時間冇食草就要小心~
手紫紫 2012-10-3 05:49:25 PM
beebeerabbit 發表於 2012-10-3 02:43 PM
如果真係太長時間冇食草就要小心~

佢今朝終於肯食喇...XD
DomDomPig 2012-10-3 10:44:25 PM
beebeerabbit 發表於 2012-10-2 07:35 PM
我都買左好多玩具呀!! 哈哈!! 開頭發現佢地唔鐘意玩~ 而家的玩具已經俾佢地咬到爛晒!!  ...

係呀係呀,乜鬼都比卒卒咬爛晒
DomDomPig 2012-10-3 10:48:02 PM
beebeerabbit 發表於 2012-10-2 07:37 PM
草球有好多地方都有喎!! 但係草球唔係好好用,唔係隻隻兔仔會食~同埋你要成日加草!! 如果你有好多時間, ...

同意,我都唔用草球
卒卒細細個果時,隊個頭落草球度食草,塞左個頭落去,好彩佢識伸返個頭出黎,但我驚返工睇唔住佢,轉用草兜算啦
其實多兔最後都會撩晒d草出黎揀草食,所以草兜草球都冇所謂

快速發帖