1P 幣
今日買左隻獅子兔返泥...其實諗左都有成大半年喇....
請大家多多指教..第一次養兔兔要注意d咩...
Admin 2012-10-1 11:38:53 PM
到兔兔寶典睇睇先,有問題再問
手紫紫 2012-10-1 11:41:32 PM
好的~thz
手紫紫 2012-10-2 12:02:36 AM
我想問洗唔洗再買d訓覺屋仔比佢~?
Admin 2012-10-2 12:19:38 AM
如果你有用圍欄,可以買多間屋仔
籠空間唔太大,再加屋仔就會好逼
手紫紫 2012-10-2 12:31:53 AM
明白...唔該哂
Admin 2012-10-2 12:49:02 AM
我會建議儘可能用圍欄擴大兔兔活動範圍,成日係籠好悶,走動多啲亦有利身體及精神健康
DomDomPig 2012-10-2 01:07:54 AM
兔兔你好,你叫乜名呀?囝囝定係囡囡呀
手紫紫 2012-10-2 01:36:19 AM
DomDomPig 發表於 2012-10-2 01:07 AM
兔兔你好,你叫乜名呀?囝囝定係囡囡呀

佢係囡囡...3個月大...叫茶茶~XD

我而家上網睇緊絕育D資料~~都幾難搵~
手紫紫 2012-10-2 01:38:43 AM
Admin 發表於 2012-10-2 12:49 AM
我會建議儘可能用圍欄擴大兔兔活動範圍,成日係籠好悶,走動多啲亦有利身體及精神健康 ...

我長期打開寵隻門比佢自出自入架....BUT  ONLY 係我間房...

Admin  好好啊~ ^^  2012-10-2 02:44:16 AM
DomDomPig 2012-10-2 02:50:33 AM
手紫紫 發表於 2012-10-2 01:36 AM
佢係囡囡...3個月大...叫茶茶~XD

我而家上網睇緊絕育D資料~~都幾難搵~

茶茶你好我叫卒卒呀
你帶左茶茶去body check未呢?慢慢睇啦,唔好急
手紫紫 2012-10-2 03:10:54 AM
DomDomPig 發表於 2012-10-2 02:50 AM
茶茶你好我叫卒卒呀
你帶左茶茶去body check未呢?慢慢睇啦,唔好急 ...

未呀...我上網睇D人話要...但我買果間佢話唔洗...話佢好健康....仲有埋24小時電話比我唔明打去問~

咁其實即係洗唔洗~
手紫紫 2012-10-2 03:12:04 AM
DomDomPig 發表於 2012-10-2 02:50 AM
茶茶你好我叫卒卒呀
你帶左茶茶去body check未呢?慢慢睇啦,唔好急 ...

卒卒係仔仔定囡囡丫...幾歲架~
DomDomPig 2012-10-2 11:54:46 AM
絕育對小動物黎講係一件好事茶茶身體健康、夠重先可以做絕育手術架
買返黎果時佢係囝囝,卒卒6個月大既時候,我帶佢去做絕育手術,醫生話佢唔夠重,要卒卒食肥d先,9個月先可以做手術。同時,發現卒卒係囡囡
絕育前卒卒都有經歷過發情期,脾氣暴躁 成日想咬人,周圍痾尿,絕育後就乖豬豬啦
hh0 2012-10-2 12:48:00 PM 來自手機
你好呀,依家先學好點樣照顧茶茶,絕育既事8個月大先再諗

快速發帖