1P 幣
成日我睇QQ嘅時候都發現佢會有小小眼屎同眼仔D毛硬左,,
佢又唔係太多...只係小小,,,可能隔日先發現到!!
QQ依家只係2個月大...賓尼兔...係男仔黎架
點解會咁架,,,我係咪用煲左嘅水整濕綿花棒同佢整左就OK架啦....

Suzanne 2013-3-1 12:41:45 AM
rannes.qq 發表於 2013-2-28 11:51 PM
原來係咁,,,我會睇多排架啦,,,
佢岩岩返屋企果1~2日又唔點理人只係食同訓..
加上隻眼咁我真係以為佢病左! ...

去到新環境就識訓識食,好叻豬架啦!!

兔媽媽可以考慮BOOK一BOOK dr.ma做一做一個簡單body check架~
rannes.qq 2013-2-28 11:51:00 PM
Suzanne 發表於 2013-2-28 11:32 PM
我唔敢講係正常現象,
但我可以分享下我屋企我隻寶貝情況。

原來係咁,,,我會睇多排架啦,,,
佢岩岩返屋企果1~2日又唔點理人只係食同訓..
加上隻眼咁我真係以為佢病左!!!
但今日放佢出黎玩已經開始跑黎跑去...
見到佢咁精神我都放心哂
Suzanne 2013-2-28 11:32:40 PM
我唔敢講係正常現象,
但我可以分享下我屋企我隻寶貝情況。

我屋企兩隻都係賓尼,
女女呢,佢日日都有眼屎架啦...
不過係好似頭髮咁細條,好乾身,
我見到,就咁用手幫佢拎走。

仔仔呢,
佢分泌比較多,佢會一細舊咁痴埋,
我要用暖暖地既濕毛巾幫佢抹。

so far我兩隻都見過馬醫生,
佢都話正常。

快速發帖