1P 幣
我第一次養兔, 呢隻歲幾2歲兔女係屋企人養開, 但佢地冇用開廁所盤, 依家去左我屋企養, 我想訓練佢去廁所, 佢來了我家第3天, 尋日買了個新龍&廁所盤, 上面都放了她的屎尿, 個龍周圍就放滿草, 但她一樣周圍大小便, 請問有乜野方法可以教識佢?
sanny0066 2011-10-25 11:55:04 AM
肥墨魚 發表於 2011-10-25 11:10 AM
dum地+露齒+翁鼻+耳後垂+扎馬~憤怒準備攻擊
dum地+翁鼻+耳直前及左右收聲音+蹲~受驚/唔like某些事 ...

呢D咁鬼似街霸D chok 招攻略既
sanny0066 2011-10-25 11:55:46 AM
kittyfrank 發表於 2011-10-25 11:45 AM
啊! 佢依2日DUM後腳DUM左幾次, 即係唔鐘意? 係我摸完佢, 同埋用手比野佢食之後DUM, 有冇兔仔會係反常, DU ...

其實我隻Be都係dum過一次地....因為上次Be偷走出廳..我同女友心情地捉佢..Be被我同女友迫到去牆角..佢dum左2下地
kittyfrank 2011-10-25 11:56:30 AM

http://s1025.photobucket.com/albums/y318/kittyfrank/?action=view¤t=03f1bfa3.mp4
佢咁樣DUM, 你地覺得佢係咪發脾氣?
sanny0066 2011-10-25 12:07:27 PM
kittyfrank 發表於 2011-10-25 11:56 AM
http://s1025.photobucket.com/albums/y318/kittyfrank/?action=view¤t=03f1bfa3.mp4
佢咁樣DUM, 你地覺得 ...

張相睇不到
kittyfrank 2011-10-25 12:11:11 PM
sanny0066 發表於 2011-10-25 12:07 PM
張相睇不到

VIDEO黎架! 睇唔到呀? 你COPY條LINK睇
sanny0066 2011-10-25 12:17:30 PM
COPY黎睇都唔得...你UP上YOUTUBE MA
kittyfrank 2011-10-25 12:36:13 PM
sanny0066 發表於 2011-10-25 12:17 PM
COPY黎睇都唔得...你UP上YOUTUBE MA

sanny0066 2011-10-25 12:39:10 PM
都話唔得嫁啦
kittyfrank 2011-10-25 12:40:58 PM
http://youtu.be/jwI0XJc88M8
花芝媽 2011-10-25 05:46:21 PM

成年兔 唔好再食a草啦 .. 要食t草嫁啦 ...  你個隻仲要1歲幾.. 要轉做t草的了..   
你買包t草..  慢慢溝比佢..  一直溝多d..   直到轉哂做t草為至!      
食得太多a草... 會屙爛便嫁  因為營養多
成年兔  食無限量t草就岩嫁啦  ... 係無限量..唔係一日3餐個d呀   

....哇  佢前主人好少放佢出黎嫁??    ...比係我係兔兔...我一定會好悶..  
希望你多d放佢出黎玩啦 ...  .. 真係關係籠真係好慘  ....   
一隻兔仔正常最日要出黎活動周圍跑下跳下4小時up~
少運動對兔兔黎講唔係好事...

係籠入面跑... 係佢自己同自己玩..   會開心嫁..  但我相信佢出黎跑會仲開心
可能你隻兔兔開心係dum腳 .. 每隻兔兔表達方法都唔同既... 個籠又甘細 想跳兔仔舞都無引啦
但多多留意佢既支體動作就最好   因為佢唔識出聲...   
兔兔係就好似小朋友咁..  你一定要企係佢方面了解  ...  會慢慢了解佢做d動作 = 開心 =唔開心

http://www.mini-house.info/
同埋樓主要多d 花時間爬下文..  依個網 有新手知識呀  寶典呀個d.. 你得閒睇多d啦.,.
多d 企係兔兔方面諗 ...  你會開始明白兔兔想點...
我初初都係乜都唔識..跟住上網勁爬文!    e加大約都清楚=w=lu  

比兔仔咬就驚 ...    佢咬一定係有原因..  你要了解下佢..
佢唔會無啦啦咬人嫁嘛..  
我d 手手腳腳 都係兔仔既爪痕=w=  我連肚皮都比佢地咬過...

點解我一禁去第4頁  佢同我彈去youtube ???  係米有問題??  

sanny0066 2011-10-25 06:00:46 PM
第4頁係有D問題...會自動彈入YOUTUBE 樓主都係
花芝媽 2011-10-25 06:11:47 PM

我仲要打左一大堆野..  打完連我自己都睇唔返

唔知係米有人放左個網址出黎呀
sanny0066 2011-10-25 07:19:06 PM
花芝媽 發表於 2011-10-25 06:11 PM
我仲要打左一大堆野..  打完連我自己都睇唔返

唔知係米有人放左個網址出黎呀

哈哈訓練你打字呀 花芝媽
花芝媽 2011-10-25 08:05:02 PM
依頭打完個頭就唔記得LU
sanny0066 2011-10-25 09:55:04 PM
花芝媽 發表於 2011-10-25 08:05 PM
依頭打完個頭就唔記得LU

睇黎再訓練埋花芝媽你D記性

快速發帖