其實兔仔洗唔洗做少少管教?定係由得佢~?我隻兔兔明明會去VV~但好多次都有意周圍去VV..
我圍半個廳比佢玩~佢都唔中意~一直發皮氣,好想去廳另一邊玩(其實係要上梳發)又要上床~係未有少少霸地盤~?
如果唔比會發皮氣.....
到底係由得佢..定係教好佢,比佢知道床唔可以上呢...?
有時唔比,見佢發皮氣~又有D心軟...但佢想要咩~只要一發皮氣就得到~又怕會縱壞佢~
sanny0066 2011-11-3 02:47:04 AM
梗係要教啦...點可以寵物大過主人
sanny0066 2011-11-3 02:47:46 AM
我隻BeBe周圍VV .. 我捉佢埋去VV附近..按佢蹶頭埋去..聞返自己D尿
肥墨魚 2011-11-3 11:09:29 AM 來自手機
sanny0066 2011-11-3 11:11:59 AM
墨魚爸好句輯錄:子女好與壞 在乎溝通與關懷
肥墨魚 2011-11-3 11:33:14 AM
tungyvonnehk 2011-11-3 11:45:15 AM
肥墨魚 發表於 2011-11-3 11:33 AM
...笑咩唧
認真ing

墨魚麥皮爸又講得岩wow~ 我覺得或多或少, 兔地一定明我地講咩~ 好似我放佢出黎玩, 得特登唔落圍欄~ 睇實我主人, 叫佢唔好去果邊, 叫得幾次佢真係知~ 當然~~ 襯我唔為意.....
april_ki 2011-11-3 12:11:42 PM
唉..咁就死啦..一定係我縱壞左佢..
其實都唔知點教好...因為佢搞破壞個陣我大聲叫NO~叫唔好~佢都冇反應...
罰佢入籠又怕佢會越黎越唔中意自己個籠WO~
其實我有2個籠既~可唔可以用另一個唔係佢住既籠來困佢一陣~做罰佢既地方呢?
肥墨魚 2011-11-3 12:47:57 PM
Wandywan 2011-11-3 12:48:33 PM
墨魚爸經常超攪笑,經常講埋d似乎正經既野,但又........hey!hey!
肥墨魚 2011-11-3 01:01:51 PM
tungyvonnehk 2011-11-3 01:04:26 PM
肥墨魚 發表於 2011-11-3 12:47 PM

主人嘅態度好緊要
樓主亦好主動正面問題~讚

哈哈~~ 多謝墨魚麥皮爸讚賞~~ 我都係爬文同不斷研究中....
我又做多咀鳥先:
有時善意/惡意的意見, 別人不願接受... 我們也不知如何是好... 惟有希望兔兔身體健康..
肥墨魚 2011-11-3 01:08:38 PM
肥墨魚 2011-11-3 01:13:28 PM
tungyvonnehk 2011-11-3 02:13:27 PM
肥墨魚 發表於 2011-11-3 01:13 PM
1127會去嗎?

yes~ 暫定會去!! 不過要睇埋LEE2日JOE仔乖唔乖~ 如果不受控制就唔比喇!!!

快速發帖