1P 幣
你地試過幫兔兔洗白白嗎?
我知道盡量都唔好同兔兔洗白白...但係有時個 pat pat 真係好糟糟...
我試過幾次同旦旦洗白白(淨係洗pat pat)...洗完佢又自己由頭舔到落腳(自己又洗一次)
又買過唔洗過水嘅泡泡同佢洗...不過唔夠乾淨...陣味又太香

靜妍媽 2011-12-30 02:31:55 PM 來自手機
我會剪左佢dirty啲毛,再用濕布抹。
但通常我會將佢vv個位附近同patpat位啲毛剪短啲,咁佢食盲腸便果時就冇咁易痴到啲毛,patpat又會乾淨啲,唔洗成日好似上述情況咁dirty~
sanny0066 2011-12-30 03:50:36 PM
Choyamui 發表於 2011-12-30 11:55 AM
無論過水同唔過水佢都係要自己舔一次先安樂...可能覺得媽媽沖得唔夠佢乾淨 ...

其實係想梳返靚自己D 毛毛
sanny0066 2011-12-30 03:52:32 PM
靜妍媽 發表於 2011-12-30 02:31 PM
我會剪左佢dirty啲毛,再用濕布抹。
但通常我會將佢vv個位附近同patpat位啲毛剪短啲,咁佢食盲腸便果時就冇 ...

係囉..如果兔兔D盲腸便痴住PATPA附近...都幾難搞
sanny0066 2011-12-30 04:06:48 PM
Twhtracy 發表於 2011-12-30 03:56 PM
係唔知點解 奶爺pat pat 附近d 毛係長得特別快 我每星期都幫佢剪短一次.. o個個位又多毛.. 有時仲痴住d  ...

你竟然可以剪到奶爺私處附近既毛毛....我掂一掂腳板/肚仔..Be都彈左9呎遠
sanny0066 2011-12-30 04:13:59 PM
Twhtracy 發表於 2011-12-30 04:08 PM
無咁私 近地下o個執lor 趁佢食野ge 時候怒剪佢個豪華臂d 毛....

我只會摸Be D毛..唔會剪佢D毛...因為我真係唔敢掂呢隻大小姐尋晚先發顛凌晨3點幾狂dum地
sanny0066 2011-12-30 04:20:37 PM
Twhtracy 發表於 2011-12-30 04:14 PM
唔剪搞唔掂 豪華臂呀 近大脾位o個到有一執 長得勁快 我成日都夾住一執係到剪...

奶爺: 老婆仔 做咩dum  ...

因為我拎返條隧道俾佢玩..但佢唔like..糧都唔食
candy_ysf 2011-12-30 04:38:45 PM
我都曾經試過,因為真係太污.....
但真係唔好亂試
sanny0066 2011-12-30 04:48:51 PM
Twhtracy 發表於 2011-12-30 04:24 PM
乜呀be 妹咁有性格ge.... 淆淆地tim...

我真係坐係地下陪左佢成幾個字..佢都唔肯妥協..直到我收埋條隧道佢先肯返入房...唔再匿埋係城堡下面dum地
sanny0066 2011-12-30 04:49:15 PM
candy_ysf 發表於 2011-12-30 04:38 PM
我都曾經試過,因為真係太污.....
但真係唔好亂試

你係咪住長汌
Hitan 2012-1-4 02:06:37 AM
sanny0066 發表於 2011-12-30 03:52 PM
係囉..如果兔兔D盲腸便痴住PATPA附近...都幾難搞

通常我見到啲乾左既盲腸便痴住 pat pat 個出口處, 都會濕張 tissue 幫佢慢慢抹, 又或者揾指甲挑走佢
Hitan 2012-1-4 02:09:53 AM
有, 一個月一次左右...
或者帶佢出街放生之後一定洗
但只会洗手洗脚 + 洗尾尾...
Dylan 2012-1-23 05:01:50 PM
Vet 話兔仔唔洗沖涼嫁,bB 用花灑沖涼沖到呱呱大叫重用風筒吹咗2粒鐘嘟唔乾

快速發帖