1P 幣
你地試過幫兔兔洗白白嗎?
我知道盡量都唔好同兔兔洗白白...但係有時個 pat pat 真係好糟糟...
我試過幾次同旦旦洗白白(淨係洗pat pat)...洗完佢又自己由頭舔到落腳(自己又洗一次)
又買過唔洗過水嘅泡泡同佢洗...不過唔夠乾淨...陣味又太香

syt174698 2011-12-29 01:15:23 PM
勤力D梳毛,同埋用濕布幫佢抺就得,佢哋自己會清潔身體
貓仔兔 2011-12-29 01:24:11 PM
syt174698 發表於 2011-12-29 01:15 PM
勤力D梳毛,同埋用濕布幫佢抺就得,佢哋自己會清潔身體

同意,日日幫佢抺下就得,個D免過水嘅野一定有好多化學物,兔兔食左會影響健康架
Choyamui 2011-12-29 01:35:42 PM
如果用濕布抺都係好烏糟,可唔可以用水沖呀?
lukyee86111 2011-12-29 01:36:46 PM
試過
成隻用花曬沖

不過
勸你唔好試
Choyamui 2011-12-29 01:39:18 PM
嘩~成隻用花曬沖一定發癲!!!
我試過用盆仔咋~
貓仔兔 2011-12-29 02:09:54 PM
Choyamui 發表於 2011-12-29 01:35 PM
如果用濕布抺都係好烏糟,可唔可以用水沖呀?

試吓用個噴壺噴濕少少再抺啦!不過咁凍都係忍吓好,一陣佢傷風就大家都慘喇!
wesky 2011-12-29 02:51:05 PM
將污糟毛剪掉,再用濕毛巾抹
katy 2011-12-29 02:53:38 PM

所有化學物品都唔好用丫!!! 佢地成日LAM,會LAM返落肚.............

先改善旦旦的環境 (會唔會成日踩到尿? 唔識去VV ....等等)

如果D VV整到旦旦濕左,用暖水+布抺, 之後吹風筒吹暖風 (如果佢唔驚) 就好了。 (宜家太凍唔好同佢沖涼呀~)

夏天可以用個盤仔 (佢個廁所仔咁大都OK) 倒D飲用的暖水,水位唔好蓋過腳仔就OK. 浸一陣抺乾淨, 吹風筒吹暖風   (如果佢唔驚).
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

如果你講緊尿漬...... 先改善環境,勤D梳毛 / 剪左佢 (除左手 & 腳板唔可以剪),佢LAM得多就乾淨返~~~
Choyamui 2011-12-29 03:17:21 PM
旦旦識去廁所架,好少會踩到。不過有時噴尿啲尿太大督,攪到pat pat都濕埋...
係喎~點解我冇諗過剪咗啲污糟毛毛架呢?????等我下次試下先!!!
多謝各位教導~~~
sanny0066 2011-12-30 01:15:29 AM
Choyamui 發表於 2011-12-29 03:17 PM
旦旦識去廁所架,好少會踩到。不過有時噴尿啲尿太大督,攪到pat pat都濕埋...
係喎~點解我冇諗過剪咗啲污糟 ...

如果剪完又污糟既話..有幾多毛可以剪
sanny0066 2011-12-30 01:16:06 AM
你係咪因為用左D清潔劑..所以旦旦洗完白白先會由頭lam到落腳
sanny0066 2011-12-30 01:16:34 AM
lukyee86111 發表於 2011-12-29 01:36 PM
試過
成隻用花曬沖

程程仲在世..真係萬幸
lukyee86111 2011-12-30 10:02:54 AM
sanny0066 發表於 2011-12-30 01:16 AM
程程仲在世..真係萬幸

she is so strong laaa
Choyamui 2011-12-30 11:55:59 AM
sanny0066 發表於 2011-12-30 01:16 AM
你係咪因為用左D清潔劑..所以旦旦洗完白白先會由頭lam到落腳

無論過水同唔過水佢都係要自己舔一次先安樂...可能覺得媽媽沖得唔夠佢乾淨

快速發帖