有冇好介紹呢??
邊隻鼠鼠零食會好d??

之前我買過乳酪,餅,有助磨牙的草莓味條

鼠鼠都唔食..:016:

而家我買左乳酪....嗅落好香..我都食左一粒^^好好味:031:

檸啡 2008-6-14 06:36:23 PM
我就比芝士同提子乾~
芝士就剪碎撈落糧俾佢地~提子乾就親手餵

不過以上的都係間唔中先俾
檸啡 2008-6-26 11:54:44 PM
今天交易鼠籠回來~另外有送魚仔乾大半包啊.....還有倉鼠食用蛋糕......
但因對鼠鼠來說是新的東西...整天都不敢惦.........
檸啡 2008-6-27 12:18:43 AM
原帖由 wesky 於 2008-6-26 11:58 PM 發表
買鼠籠送埋零食tim?
係咪買左 http://zizi-land.info/viewthread.php?tid=924&extra=page%3D1 呢個??

唔係丫~佢依個我原本都好想要~但俾人買左~佢勁耐先覆我囉!!= =

我係買左...http://www.uwants.com/viewthread ... &extra=page%3D2
仲送埋散熱板添~都係$65~真係超抵~
佢仲要送到銅鑼灣俾我~等我唔洗搭車:009:

檸啡 2008-6-27 12:21:19 AM
原帖由 茵茵 於 2008-6-27 12:10 AM 發表
apple  同麵包蟲干   我的鼠鼠 超愛食.
雖然 麵包蟲干 超嘔心... 但鼠鼠 咁鐘意食. 又有營養.
我點都 忍. 只諗住  生未仲恐怖 死左 怕什麼既心態.  俾牠食.:050:  

真係超嘔心...我頂唔順.....唔敢買俾佢地食....
反正都有咁多野食俾佢地喇.....
依家有芝士,提子乾,魚仔乾,蛋倉鼠食用蛋糕...
另外我係糧度分開瓜子,花生,,都係當零食俾佢地~*
檸啡 2008-6-27 12:26:22 AM
原帖由 wesky 於 2008-6-27 12:22 AM 發表
寵物店賣既零食真係當零食好啦~
食得多無益架~~

嗯..我都知道~*
所以都係主打零食:瓜子,花生(一定要親手餵)
其他真係間唔中俾少少佢地算...
檸啡 2008-6-27 12:31:55 AM
原帖由 吃不到的蘋果 於 2008-6-27 12:26 AM 發表
喔.....好多零食@@
我充其量都只買過粟米^^||
因為唯唯很挑吃的...都不敢亂買
而且...叫得零食....多數沒益...小吃為妙^^||

我都會間唔中食飯有玉米就留幾粒俾佢地...
因為佢地主人我係個為食妹...本身自己都成日食零食-口-

不過佢地未到今日都冇蛋糕同魚仔乾~~只有芝士同提子乾
檸啡 2008-6-27 05:48:06 PM
原帖由 吃不到的蘋果 於 2008-6-27 02:05 AM 發表
粟米嗎?
不論是新鮮還是精製的
唯唯都會先把它的較尖的芯先吃了
而闊一點的黃色那截就會放在一邊orz||

玉米他們真的很愛吃喔!!*
但跟花生1樣...1定會先去皮...:073:
檸啡 2008-7-3 03:53:06 PM
我都冇餵菜....因為我係怕虫的...(關虫咩事??)
因為我怕洗菜時有虫浮出水面.....然後我一定會彈開幾尺遠:026:
連洗菜都驚既主人......鼠鼠何來有菜食呢... ^^"
如果真的要餵.......我只會揀蘿蔔/甘筍仔
檸啡 2008-7-5 01:57:33 AM
乳酪我就唔敢俾佢地食喇....咁大粒...食得果少少 ~_~
仲有痴笠笠咁.....
檸啡 2008-7-6 05:00:57 PM
嗯....明天出讓Bunny時...也會交換1下小食...
她說會俾少少乳酪糖我試試~
我就會給她小魚乾,芝士條,小蛋糕,試試看
因為小食不是每隻鼠鼠都愛吃的,
要試試看,才知道鼠鼠的喜好
我們交換小量的小食,總比出去買便宜得多啊...
很多人買1大盒或1大包回來後..原來鼠鼠不愛吃..
結果浪費了金錢亦浪費了食物....~_~
檸啡 2008-7-7 12:33:42 PM
生果乾他們很愛吃啊 :053:
除了提子乾是買的~其他乾都是ps糧內含有的
檸啡 2008-7-7 04:57:16 PM
原帖由 snowtiff 於 2008-7-6 06:49 PM 發表

唔係人食果D~ 係寵物食用果隻~ 一條條既~ 一半係CHEESE一半係士多啤梨~ 我通常剪細細粒比佢地食~ 成條一定食唔晒~

我知唔係人食果d~~
我話果隻係好似姐喱咁1粒粒~~~
所以先咁講 ~_~

檸啡 2008-7-8 01:13:32 AM
原帖由 拉比藍 於 2008-7-7 07:44 PM 發表
浣熊仔d零食係...
ps糧:053:

~_~我真的不再敢買1大包的其他糧啊...
佢地唔食其他糧都冇計....
檸啡 2008-7-23 10:40:14 PM
係咪Oxbow既木瓜丸 @_@
如果唔係既,,有冇相睇下 ^_^
檸啡 2008-8-14 01:13:25 AM
有關零食同倉鼠糧,可以去物品轉讓睇下,有相睇
因為發覺太多零食..每隻俾鼠鼠試左少少就算了...
零食依D忍唔住買左返黎....每包食得少少....都係平讓俾大家算...
至於倉鼠糧...都係食開PS....新果盒唔敢開黎試.....~_~"
大家可以到物品轉讓參考下丫....
http://zizi-land.info/thread-1773-1-1.html:054:

快速發帖