有冇好介紹呢??
邊隻鼠鼠零食會好d??

之前我買過乳酪,餅,有助磨牙的草莓味條

鼠鼠都唔食..:016:

而家我買左乳酪....嗅落好香..我都食左一粒^^好好味:031:

wesky 2008-6-12 07:10:53 PM
蛋:
倉鼠喜愛吃煮熟的蛋,及蛋有很高的蛋白質。蛋,對懷孕的倉鼠媽媽和年幼的倉鼠都是有益的。但是,蛋只可以間中給予。注意,未吃完的蛋必須於二十四小時內從籠子內移除,避免倉鼠吃了腐爛的蛋而身體不適。

唔知你隻鼠鼠食唔食呢?
仲可以試下餵蔬菜同生果~~ 有益啊~

吃不到的蘋果 2008-6-12 10:48:26 PM
我間中餵蘋果~橙和提子
不過都是很小很小....
怕牠會屙
吃不到的蘋果 2008-6-12 10:51:55 PM
可煩不好生果啊~~
蔬菜的話~~是不是一直要買有機的@@?
聽說可餵西蘭花的莖給鼠吃~不過浸完要先徹底"琼"乾水@@
檸啡 2008-6-14 06:36:23 PM
我就比芝士同提子乾~
芝士就剪碎撈落糧俾佢地~提子乾就親手餵

不過以上的都係間唔中先俾
sodmichelle 2008-6-14 07:40:00 PM
招財最愛係白米~!! 蛋同藍莓都鍾意~~:039:
happyhamster 2008-6-15 05:46:23 PM
提子乾提子乾提子乾提子乾:053: :053:
吃不到的蘋果 2008-6-26 11:10:45 PM
剛剛本來到魚干仔...想買來試....

可是我不想買來放太久...可是又沒人可以給我分享....

看到傳說中的麵包蟲...雖已乾製,但看到太噁...買不下...orz|||

理它有什麼豐富的蛋白質@@|||

所以沒買orz||
檸啡 2008-6-26 11:54:44 PM
今天交易鼠籠回來~另外有送魚仔乾大半包啊.....還有倉鼠食用蛋糕......
但因對鼠鼠來說是新的東西...整天都不敢惦.........
wesky 2008-6-26 11:58:58 PM
買鼠籠送埋零食tim?
係咪買左 http://zizi-land.info/viewthread.php?tid=924&extra=page%3D1 呢個??
茵茵 2008-6-27 12:10:41 AM
apple  同麵包蟲干   我的鼠鼠 超愛食.
雖然 麵包蟲干 超嘔心... 但鼠鼠 咁鐘意食. 又有營養.
我點都 忍. 只諗住  生未仲恐怖 死左 怕什麼既心態.  俾牠食.:050:  
檸啡 2008-6-27 12:18:43 AM
原帖由 wesky 於 2008-6-26 11:58 PM 發表
買鼠籠送埋零食tim?
係咪買左 http://zizi-land.info/viewthread.php?tid=924&extra=page%3D1 呢個??

唔係丫~佢依個我原本都好想要~但俾人買左~佢勁耐先覆我囉!!= =

我係買左...http://www.uwants.com/viewthread ... &extra=page%3D2
仲送埋散熱板添~都係$65~真係超抵~
佢仲要送到銅鑼灣俾我~等我唔洗搭車:009:

檸啡 2008-6-27 12:21:19 AM
原帖由 茵茵 於 2008-6-27 12:10 AM 發表
apple  同麵包蟲干   我的鼠鼠 超愛食.
雖然 麵包蟲干 超嘔心... 但鼠鼠 咁鐘意食. 又有營養.
我點都 忍. 只諗住  生未仲恐怖 死左 怕什麼既心態.  俾牠食.:050:  

真係超嘔心...我頂唔順.....唔敢買俾佢地食....
反正都有咁多野食俾佢地喇.....
依家有芝士,提子乾,魚仔乾,蛋倉鼠食用蛋糕...
另外我係糧度分開瓜子,花生,,都係當零食俾佢地~*
wesky 2008-6-27 12:22:20 AM
寵物店賣既零食真係當零食好啦~
食得多無益架~~
檸啡 2008-6-27 12:26:22 AM
原帖由 wesky 於 2008-6-27 12:22 AM 發表
寵物店賣既零食真係當零食好啦~
食得多無益架~~

嗯..我都知道~*
所以都係主打零食:瓜子,花生(一定要親手餵)
其他真係間唔中俾少少佢地算...

快速發帖