兔兔仲係唔比抱 -_-;
連抱都未抱倒就跳走左!!
抱起佢又即刻想落地... 點好///
HazukiYada 2008-5-13 02:40:10 PM
原帖由 lingyan 於 2008-5-13 02:04 PM 發表

唉丫,屎屎我個隻都係咁,打完鬧完,咪一樣周地柯。
有一次我仲捉佢頭逼佢聞自己既屎屎,都無用。:063:
如果佢屎屎可以自己搞得掂,我就可以俾佢24小時出入 LA。:067:

係囉係囉.. 一放佢出黎就一地屎屎..
呢度一粒果度一粒.. 一係就一次4,5粒咁..
比佢激死.. 次次都係架.. 一放出黎梗會放一粒先 -_-;
HazukiYada 2008-5-13 02:42:52 PM
原帖由 vice0926 於 2008-5-13 02:36 PM 發表
兔兔咁細膽..會驚比人抱ga..
試下抱得佢實d..等佢有d安全感..
就會好d ga la..

我之前隻兔兔都係咁..因為我未識點抱佢..
成日搞到佢好驚..令到佢覺得好似想跌想跌咁..
抱多左佢就會好乖..好鍾意比你抱ga la~: ...

已經抱得佢好實架啦..
不過自己係要落地.. 我都冇夾硬..
lingyan 2008-5-13 03:02:42 PM
原帖由 HazukiYada 於 2008-5-13 02:42 PM 發表

已經抱得佢好實架啦..
不過自己係要落地.. 我都冇夾硬..

捉得太實,兔兔會以為自己俾獵人捉住想食佢,
兔兔始終會有天性,就算係變成寵物兔唔多唔少都會有個天性。

你試下好似bb仔咁抱佢,左手手臂托住佢個身,
右手托住佢屁屁或者俾隻腳仔踩住你隻手。

亦都可以俾佢趴係你心口。 (不過呢個多數都係雞咁腳想走佬)

再唔係就佢背部貼你心口,左手托住佢上身,右手托住佢屁屁 / 踩你隻手。
lingling 2008-5-13 03:10:24 PM
原帖由 lingyan 於 2008-5-13 02:04 PM 發表

唉丫,屎屎我個隻都係咁,打完鬧完,咪一樣周地柯。
有一次我仲捉佢頭逼佢聞自己既屎屎,都無用。:063:
如果佢屎屎可以自己搞得掂,我就可以俾佢24小時出入 LA。:067:

我個隻唔會周圍柯,俾佢出黎玩,佢就唔柯住,所以玩得個幾鐘我要捉佢入籠一陣,柯完先再出黎玩過,我驚佢忍屎尿忍得太耐唔好呀:044:
lingyan 2008-5-13 03:27:49 PM
我個隻,如果我唔駛返工,成個下午可以放佢出黎完全唔柯,
但係一到夜晚,放佢出黎就會亂咁柯。

唔知絕育左之後會唔會好d。
我都好想俾佢自由出入ga。:067:
lingling 2008-5-13 03:35:10 PM
原帖由 lingyan 於 2008-5-13 03:27 PM 發表
我個隻,如果我唔駛返工,成個下午可以放佢出黎完全唔柯,
但係一到夜晚,放佢出黎就會亂咁柯。

唔知絕育左之後會唔會好d。
我都好想俾佢自由出入ga。:067:
我都想,不過驚佢咬野囉:059:
HazukiYada 2008-5-13 04:09:18 PM
原帖由 lingyan 於 2008-5-13 03:02 PM 發表

捉得太實,兔兔會以為自己俾獵人捉住想食佢,
兔兔始終會有天性,就算係變成寵物兔唔多唔少都會有個天性。

你試下好似bb仔咁抱佢,左手手臂托住佢個身,
右手托住佢屁屁或者俾隻腳仔踩住你隻手。

亦都可 ...

咁又唔係話真係實都痛咁樣,,,
我抱佢係paa 起心口囉...
HazukiYada 2008-5-13 04:10:16 PM
哇!! 一放佢出黎就一地係丫...
仲第一時間沖入我房搵野食 -_-;
lingyan 2008-5-13 04:17:50 PM
原帖由 lingling 於 2008-5-13 03:35 PM 發表
我都想,不過驚佢咬野囉:059:

咬野都實咬,所以都將所有電線有咁高收咁高,
收唔到高既就包膠。

我間房而家好多紙巾盒, miffy 好鐘意將個d盒咬黎咬去,
好似搬屋咁 :041:
lingyan 2008-5-13 04:19:22 PM
原帖由 HazukiYada 於 2008-5-13 04:09 PM 發表

咁又唔係話真係實都痛咁樣,,,
我抱佢係paa 起心口囉...

趴係心口實行走佬。

反轉好似 bb 咁抱可以試下,
兔兔最好就細細個就抱,等佢習慣下。
或者抱夠5分鐘,就請佢食野。(俾粒糧佢佢就好 happy 囉):040:
HazukiYada 2008-5-13 04:23:46 PM
原帖由 lingyan 於 2008-5-13 04:19 PM 發表

趴係心口實行走佬。

或者抱夠5分鐘,就請佢食野。(俾粒糧佢佢就好 happy 囉):040:

哎丫~ 我就係反唔倒佢.. 好難同佢剪指甲 -_-;
有架.. 我用手比糧佢架.. 要跳上媽媽度先有得食..
不過食完又走唔比抱.. 之後又返轉頭 XDD
Colleen 2008-5-13 06:23:17 PM
原帖由 HazukiYada 於 2008-5-12 11:45 PM 發表
Wesky~~ 唔係喎.. 鬧佢會fing頭彈起好開心咁架... 傻傻地!! 冇佢辦法 ^^;
打都係好細咁拍下PetPet咋...

包包比我鬧果時都係ga,佢仲要興奮到圍住我跑:046:

除非我真係好嬲la,咁佢就會好驚ga la
Colleen 2008-5-13 06:27:04 PM
原帖由 lingyan 於 2008-5-13 04:19 PM 發表

趴係心口實行走佬。

包包只會比我paa係心口咁抱,可以抱到 5

其他抱法/反轉都唔駛指意:050:
HazukiYada 2008-5-13 06:46:24 PM
原帖由 Colleen 於 2008-5-13 06:23 PM 發表

包包比我鬧果時都係ga,佢仲要興奮到圍住我跑:046:

除非我真係好嬲la,咁佢就會好驚ga la

你鬧佢佢當食生菜丫.. 真係比人鬧仲開口笑...
williamaaaa 2008-5-14 07:16:20 PM
我果隻都係:056:

快速發帖