兔兔仲係唔比抱 -_-;
連抱都未抱倒就跳走左!!
抱起佢又即刻想落地... 點好///
大富翁 2008-5-12 10:16:29 PM
有d 兔兔係唔中意俾人抱咖..!!~
你慢慢黎...佢知道你有野益佢..就就會俾你抱!
wesky 2008-5-12 10:17:02 PM
其實多數兔兔都唔鍾意被人抱架
要佢習慣俾你抱
就首先要抱得佢舒服 令佢覺得安全
其次就係練習多D啦~~
HazukiYada 2008-5-12 10:25:17 PM
係呀~ 有野食佢就肯囉...
不過食完又要走 ^^;

Wesky.. 我都想點練下抱佢..
不過當我放隻手起佢前腳付近未抱起佢就知我係想抱佢又走啦...
想同佢剪手甲都剪唔倒///
Colleen 2008-5-12 10:35:03 PM
其實你幫佢按摩果時多d掂佢d手手腳腳,等佢習慣左就冇問題ga la,包包比我掂佢d手手腳腳ga,佢以為係按摩ma:062:

睇你張相,個網係放係個toilet 度定係攞黎鋪籠ga? 隻兔好易生腳瘡ga wor:011:
wesky 2008-5-12 10:42:53 PM
兔兔好聰明架
如果佢次次一見到你  都覺得會比你捉去做D佢唔鍾意既野
咁佢下次見你行埋佢  自然就會走開架啦
我隻女都係咁 = =
HazukiYada 2008-5-12 11:09:47 PM
Colleen~~ 佢好奇怪架..
當佢paa起度休息果陣掂佢成身都得... 但都係抱佢唔倒...
個網係Toilet 先有...

Wesky~~ 我有諗過係唔係之前因為佢周圍尿尿我捉佢打PetPet再返去住監所以......
wesky 2008-5-12 11:12:49 PM
其實兔仔唔打得架~~ 閙下佢好啦~~
一閙佢就唔敢郁~~
HazukiYada 2008-5-12 11:45:13 PM
Wesky~~ 唔係喎.. 鬧佢會fing頭彈起好開心咁架... 傻傻地!! 冇佢辦法 ^^;
打都係好細咁拍下PetPet咋...
casey 2008-5-13 12:34:32 AM
我打0家
如果佢咬我
我就打佢0家喇
HazukiYada 2008-5-13 01:35:37 AM
佢咬我會搵兩隻手指拍下佢咀仔NoNo...
lingyan 2008-5-13 10:51:55 AM
兔仔打唔打得,有二種睇法,會有爭拋性。

話唔好打佢,會傷害兔兔對你既信任,
兔兔骨頭軟,好易打傷佢。

我會覺得適當既打係合理,
不過要先係佢已經完全信任你既時候先打。
如果佢未信任你就打,佢以後信你都幾難。

miffy 開頭返屋企o個2個月,我完全無打過佢,
直到呢排,就開始打la。

兔兔咬你,可能係有野想同你講,
不過有時候佢唔知道咁既力度會整痛你,
如果佢咬你整痛你,你只要大叫一聲,兔兔就會明白。

我個隻都係,而家朝早要梳毛既話,佢都輕輕力咬隻腳一下。
HazukiYada 2008-5-13 11:44:29 AM
咁又係既.. 打始終唔係咁好..
不過魚魚打完鬧完都冇再隨便咬我.. 仲冇周圍尿尿.. 都算聽教..
不過屎屎照舊 -_-;
lingyan 2008-5-13 02:04:32 PM
原帖由 HazukiYada 於 2008-5-13 11:44 AM 發表
咁又係既.. 打始終唔係咁好..
不過魚魚打完鬧完都冇再隨便咬我.. 仲冇周圍尿尿.. 都算聽教..
不過屎屎照舊 -_-;

唉丫,屎屎我個隻都係咁,打完鬧完,咪一樣周地柯。
有一次我仲捉佢頭逼佢聞自己既屎屎,都無用。:063:
如果佢屎屎可以自己搞得掂,我就可以俾佢24小時出入 LA。:067:
vice0926 2008-5-13 02:36:28 PM
兔兔咁細膽..會驚比人抱ga..
試下抱得佢實d..等佢有d安全感..
就會好d ga la..

我之前隻兔兔都係咁..因為我未識點抱佢..
成日搞到佢好驚..令到佢覺得好似想跌想跌咁..
抱多左佢就會好乖..好鍾意比你抱ga la~:021:

快速發帖