唔知養兔的人多數係咩職業
我係做廣告的
Colleen 2008-5-22 07:59:41 PM
原帖由 lingyan 於 2008-5-22 11:30 AM 發表
其實做過埠新娘有苦自己知,
都唔知睇得咁簡單。

如果俾左錢一定一百分,我都去補習,再考過會考 = =||||

有苦自己知,冇錯冇錯!!! 我..................好想食乾抄牛河,叉油雞飯丫!!!!!!!!
Colleen 2008-5-22 08:01:06 PM
原帖由 blueca25 於 2008-5-22 12:16 PM 發表
啱啱u grad........冇人請:061:
畢業=失業~~haha:024:

我都係我都係!!

我地呢d叫待業,唔係叫失業:073:
tiff0814 2008-5-22 08:07:04 PM
我都黎先.
我係做金融既.
日日都係對住D數字
blueca25 2008-5-22 08:44:23 PM

回復 62# 的帖子

呵呵~~待業
呢個term....幾好幾好:057:

係呢~你讀咩架?
我係poly 人呀~讀物流
Colleen 2008-5-22 08:47:29 PM
原帖由 blueca25 於 2008-5-22 08:44 PM 發表
呵呵~~待業
呢個term....幾好幾好:057:

係呢~你讀咩架?
我係poly 人呀~讀物流

我呢d 都仲可以自己呃自己叫做待業,grad 左成年lor,我讀hku 英文
mim0510 2008-5-22 11:40:09 PM
原帖由 tiff0814 於 2008-5-22 08:07 PM 發表
我都黎先.
我係做金融既.
日日都係對住D數字

金融:060:

有無邊隻股得呀:060:

手投上大量蟹貨呀 :044:
mim0510 2008-5-22 11:41:02 PM
唔係話今年d大學生出黎好高人工仲好多人請咩???
designstevenyu 2008-5-23 12:09:28 AM
:051: 香港同d 鄉村人一樣只會話自己點 識下叫d 大學剛畢業找第一份工開1萬一定無人請(設計這行其他行業就不知
tiff0814 2008-5-23 12:15:19 AM
原帖由 mim0510 於 2008-5-22 11:40 PM 發表

金融:060:

有無邊隻股得呀:060:

手投上大量蟹貨呀 :044:

唉...唔好話你啦.
我成手都係呀.
其實我建議真係小心D, 個市唔係太好架咋
又上又落, 好難玩呢..
不過我都係唔可以講太多, 因為我有證券Licence既

mim0510 2008-5-23 12:17:32 AM
原帖由 tiff0814 於 2008-5-23 12:15 AM 發表

唉...唔好話你啦.
我成手都係呀.
其實我建議真係小心D, 個市唔係太好架咋
又上又落, 好難玩呢..
不過我都係唔可以講太多, 因為我有證券Licence既

證券Licence..........勁呀
tiff0814 2008-5-23 12:24:39 AM
原帖由 mim0510 於 2008-5-23 12:17 AM 發表

證券Licence..........勁呀

唔係啦.
都係打份工姐.
唔係無錢買野俾我個女食啦.

係啦.
點解你隻多多先生同d腸腸可以共處既?
mim0510 2008-5-23 12:36:15 AM
原帖由 tiff0814 於 2008-5-23 12:24 AM 發表

唔係啦.
都係打份工姐.
唔係無錢買野俾我個女食啦.

係啦.
點解你隻多多先生同d腸腸可以共處既?

大家都係為兩餐,做打工仔

多多先生佢由細對到大嘛,而且性格兇猛脾氣暴燥:009:
Colleen 2008-5-23 02:43:34 AM
原帖由 designstevenyu 於 2008-5-23 12:10 AM 發表
香港同d 鄉村人一樣只會話自己點好識下叫d 大學剛畢業找第一份工開1萬一定無人請(設計這行,其他行業就不知):052:

你既意思係fresh grad 10k salary 冇人肯請?

我所以同學salary 都過 10k ga wor
blueca25 2008-5-23 08:41:19 AM
原帖由 Colleen 於 2008-5-23 02:43 AM 發表

你既意思係fresh grad 10k salary 冇人肯請?

我所以同學salary 都過 10k ga wor

對呀~
10k其實e+好平常
好多公司都自己offer呢個價錢出黎
tong_man_tong 2008-5-23 11:09:03 AM
真係睇下做邊行, 月入過萬,可能工作量係過兩萬:062:

快速發帖