一齊住

阿度 發表於 2008-05-25 02:40|只看該作者|倒序瀏覽|打印
宜家放埋閃閃小純一齊住~
受到hh0啟發~將兩個ab籠打通左~
一邊係廁所同飲水~一邊係訓覺同食草
首先真係多謝hh0先:001:

但問題黎喇, 唔知佢地識唔識去另一邊廁所.....
第2個問題係唔知識唔識去另一邊飲水....
宜家睇緊點放埋d水去另一邊, 不過有小小難度...哈哈
nievedith 2008-5-26 02:05:20 AM
原帖由 阿度 於 26-5-2008 01:29 發表

比個網食左.....字形問題:016:
個籠係r記買架, 好似大約150左右啦~係ab籠黎

訓覺個邊兩罄白色野, 係磚黎架~等佢地冇咁熱丫嘛

AB 標準寵物籠 $153
AB 標準寵物籠 (加硬底盤 ) $166

上網見到以上資料, 你是用那隻呢!? 其實係咪無乜分別? thanks ~
hh0 2008-5-26 02:06:15 AM
原帖由 阿度 於 2008-5-26 02:02 AM 發表

我都估唔到咁樣放左之後~房個邊真係冇乜屎彈
又識得跳去另一邊先尿尿, 唯一唔太好就係唔係成日識跳上廁所便便喇, 尿尿就識

都好好架勒, 唔會成屋都尿尿, 知道個房要乾淨
阿度 2008-5-26 02:10:21 AM
原帖由 nievedith 於 2008-5-26 02:05 AM 發表

AB 標準寵物籠 $153
AB 標準寵物籠 (加硬底盤 ) $166

上網見到以上資料, 你是用那隻呢!? 其實係咪無乜分別? thanks ~

我係用153個隻啦~
未見過166個隻, 應該冇乜分別~
hh0 2008-5-26 02:10:38 AM
2隻籠只分別在於底盤質地唔同
貴果個d膠硬身少少
阿度 2008-5-26 02:10:47 AM
原帖由 hh0 於 2008-5-26 02:06 AM 發表

都好好架勒, 唔會成屋都尿尿, 知道個房要乾淨

係啦, 只係將d草飛到成房都係.....唉
hh0 2008-5-26 02:16:55 AM
阿度你果2個籠就係例子啦
如無記錯: 綠色(廳) 係平d果隻, 草綠色(房) 就係另一款
係嗎?
阿度 2008-5-26 02:22:17 AM
原帖由 hh0 於 2008-5-26 02:16 AM 發表
阿度你果2個籠就係例子啦
如無記錯: 綠色(廳) 係平d果隻, 草綠色(房) 就係另一款
係嗎?

兩個籠唔同時間買,  所以都唔知呀
不過兩個籠我就睇唔出有咩分別~
價錢好似都差唔多...定係廁所個邊平d呢....
lingyan 2008-5-26 11:31:28 AM
原帖由 nievedith 於 2008-5-26 01:31 AM 發表
thanks~
再請教一下, 知否旺角的shop係咪有得買? 定係上網有得bid? 我想同波子換籠呢.

mk間Q兔好似未有貨返,
另外個間黑店就好似賣緊200蚊,
如果懶得拎可以搵R記買,買多少少送貨 XD
但係個到都好似未有貨,網上寫未有 :067:
Colleen 2008-5-26 06:37:58 PM
原帖由 阿度 於 2008-5-25 07:57 PM 發表

幾好用呀~夠方便, 又唔會令籠入面空間變小...仲好貼籠~
都會食返ge, 不過要去到莫架冇哂草先會食返囉
但草架唔會冇草好耐, 除非我未返啦~~~所以年中都唔見左好多錢:063:

我都係用呢款草架丫! 不過個size就double lor

幾好用,不過草架下面成日有草,如果我唔清走d 草,包包就會企上去shu shu 同我講佢唔要d草la:050:
Colleen 2008-5-26 06:39:06 PM
原帖由 lingyan 於 2008-5-26 11:31 AM 發表

mk間Q兔好似未有貨返,
另外個間黑店就好似賣緊200蚊,
如果懶得拎可以搵R記買,買多少少送貨 XD
但係個到都好似未有貨,網上寫未有 :067:

其實係咪好多人都用呢款籠ga? 但好似好細咁gei?
wesky 2008-5-26 06:42:34 PM
我小丸本黎都係住AB 果隻籠~~
不過依家收起左lu~~
阿度 2008-5-26 10:26:08 PM
原帖由 Colleen 於 2008-5-26 06:39 PM 發表

又唔係真係好細~不過只係夠一隻兔住就真
多隻就唔得喇:026:
hh0 2008-5-26 11:22:14 PM
呢度d兔籠唔會好似法國果d 0甘大個 ga
lingyan 2008-5-26 11:36:53 PM
原帖由 Colleen 於 2008-5-26 06:39 PM 發表

呢隻 AB 籠好多兔友都係用呢個,
一來又便宜,二來又方便清洗,三來又夠大俾一隻兔兔用。
Colleen 2008-5-27 12:33:44 AM
原帖由 hh0 於 2008-5-26 11:22 PM 發表
呢度d兔籠唔會好似法國果d 0甘大個 ga

咁我都明白......但我見個籠好似放2個toilets 就已經冇位la.....

定係個toilet 大?

快速發帖