一齊住

阿度 發表於 2008-05-25 02:40|只看該作者|倒序瀏覽|打印
宜家放埋閃閃小純一齊住~
受到hh0啟發~將兩個ab籠打通左~
一邊係廁所同飲水~一邊係訓覺同食草
首先真係多謝hh0先:001:

但問題黎喇, 唔知佢地識唔識去另一邊廁所.....
第2個問題係唔知識唔識去另一邊飲水....
宜家睇緊點放埋d水去另一邊, 不過有小小難度...哈哈
阿度 2008-5-27 01:09:49 AM
原帖由 Colleen 於 2008-5-27 12:33 AM 發表

咁我都明白......但我見個籠好似放2個toilets 就已經冇位la.....

定係個toilet 大?

個廁所size係28 cm x 22.8 cm x 15 cm(高)
都算中等至大~可以比大型兔用架喇~~
Colleen 2008-5-27 03:02:25 AM
個toilet係邊度賣同賣幾$$丫?? 我想幫muffin 換toilet,佢個toilet 唔夠大,呢邊又冇non-三角形既toilet wor
lingyan 2008-5-27 10:37:20 AM
妹妹都係用呢隻廁所,我係q兔買 50蚊一個。
r記就賣45蚊個。
seefun 2008-5-28 01:01:42 AM
原帖由 阿度 於 2008-5-26 01:34 AM 發表

會呀~不過用布閃閃會咬爛....
有咩提議比布好, 至少要咬唔爛:013:

用布好似最方便,有冇試過綁好的布,
有d兔兔對於fix穩的布唔咬,鬆的郁的就又咬又扯.
太軟的布如毛巾又會鍾意d咬.
可唔可以唔用底盆呢,只用籠網可降低高度,
咁跳出跳入會冇咁容易kick.
其實有咁大範圍,兔兔又懂去廁所,用圍欄好d喎,
我都是用圍欄.
阿度 2008-5-28 01:17:59 AM
原帖由 lingyan 於 2008-5-27 10:37 AM 發表
妹妹都係用呢隻廁所,我係q兔買 50蚊一個。
r記就賣45蚊個。

幫我答左~~哈哈, 兩個我都係係r記買架
wesky 2008-5-28 01:21:28 AM
我個方型厠所係yahoo拍賣買
$36 蚊~~
阿度 2008-5-28 01:30:20 AM
原帖由 seefun 於 2008-5-28 01:01 AM 發表

用布好似最方便,有冇試過綁好的布,
有d兔兔對於fix穩的布唔咬,鬆的郁的就又咬又扯.
太軟的布如毛巾又會鍾意d咬.
可唔可以唔用底盆呢,只用籠網可降低高度,
咁跳出跳入會冇咁容易kick.
其實有咁大範圍,兔兔又 ...

用欄有諗過~~不過唔用最大問題係小純會跳到出黎....
佢肯跳既話,差唔多跳到成一米高~

另外唔用底盤, 個籠就低好多喇~冇左成5-6吋至少
如果係咁, 變相冇左變大的意義了~~

不過可以試下綁實d布睇下得唔得....但閃閃真係比較難講~
多謝你既意見呀~~:001:
Colleen 2008-5-28 02:05:52 AM
獅子純可以跳到咁高ga? 包包 頂籠都係70cm 咋
阿度 2008-5-28 02:24:36 AM
原帖由 Colleen 於 2008-5-28 02:05 AM 發表
獅子純可以跳到咁高ga? 包包 頂籠都係70cm 咋

佢得架, 不過好小....咁耐都係試過兩次
平時都係同包包咁上下高啦~~
不過佢到時可能唔係跳過去, 會用跳撞撞低個欄:056:

快速發帖