help me  !!!! 得仔突然唔想"旭" 叔到一角, 比野食佢要放得好近先去食,食完由唔想"旭" ,叔到一角,死拉,點算呀

wesky 2008-5-26 09:22:30 PM
會唔會只係休息緊呢?
身體有冇咩唔妥啊??
http://mini-house.info/viewthread.php?tid=40&extra=page%3D2
兔兔一般疾病
rock_his 2008-5-26 09:29:13 PM
wesky , 唔似休息,見到得仔無精打采,目光呆滯,, 佢到依個時間會出寵玩架,e 加 開左寵都唔很出,好驚 :{
wesky 2008-5-26 09:36:59 PM
佢今日既大小便正唔正常啊
病既徵狀=同平時表現得不一樣
如果情況持續  可能要睇下betty
rock_his 2008-5-26 09:43:11 PM
今日既大小便正常,下午8時開始未見得仔去大小便 , 好驚呀我
wesky 2008-5-26 09:49:07 PM
唔駛太擔心既
你一係睇下點樣去betty / tigger 度先~~
如果聽日仲係唔多妥  就盡快帶去betty 度 check check 啦~
rock_his 2008-5-26 10:06:34 PM
仲系既話,明天請 half day 去 pretty 到,見到佢唔想旭對后腳,佢依加d動作比已往慢左少少,佢真係唔想旭對后腳, !!!
阿度 2008-5-26 10:34:07 PM
佢除左唔郁仲有冇其他特別野???
有冇食過d咩之前~因為諗清楚,到時去睇醫生都答到
rock_his 2008-5-26 10:45:12 PM
得仔剛剛大小便,好正常呀,不過動作依然慢左少少,,后腳郁得比較慢,相信會jump 唔到 ,本來得仔成日jump 上 jump  落 , 現在(粉)係到,都會行一陣,不過(粉)係到多
lingyan 2008-5-26 11:37:45 PM
佢係唔係扭親 / 撞親 AR?

佢俾唔俾你掂佢腳仔 ?
rock_his 2008-5-26 11:43:10 PM
比我掂佢腳仔架 , 得仔現在精神返d呀,食左糧及菜同草,仲去大大同小小
Colleen 2008-5-27 12:31:35 AM
只要有大小便咁都未算有生命危險

好可能係整親腳腳痛丫........你聽日帶佢去睇betty la
elyse)) 2008-5-27 12:32:12 AM
我家的阿b都會這樣,有時天氣變,佢又會咁...
個次有朋友仔入左佢個籠,佢都係咁
唔想"旭" 叔到一角..
HazukiYada 2008-5-27 02:06:57 AM
會唔會係天氣熱唔想郁呀!?
我魚魚呢兩日都係差唔多咁..
冇開冷氣放佢出黎都係訓起地休息.. 最多都係玩下紙盒呀咁..
夜d 開左冷氣佢又開始好似平常咁癲..
周圍搵野玩周圍跳又做佢既閃電兔!!
lingyan 2008-5-27 10:40:53 AM
miffy 縮埋一邊唔郁多數都係俾野嚇到。

天氣可能太過濕,人都唔多想郁,何況兔兔 XD

快速發帖