我細妹最近領養左一隻賓尼兔,不過佢之前個主人,好似冇同佢剪過咁,超長!!!!!
我想問問邊到有得剪,我知兔協有,但兔協星期四、五都唔得,因為我細妹個份工要輪班,好難就到時間。
如果有埋地址,價錢就好喇~~~~~
wesky 2008-5-27 11:58:22 AM
不如試下自己同佢剪
真係剪唔到再出去剪

可以參考~~
http://mini-house.info/viewthrea ... p;extra=&page=2
kenixester 2008-5-27 12:00:54 PM
首先多謝你既回覆,但我細妹唔識,又驚整到佢,整到佢又心痛,都係俾d專業人士剪好d
elyse)) 2008-5-27 12:45:15 PM
好似q兔都有既,仲有好多pet shop都有既

我都剩係去過兔協,因為其他唔係咁放心..
兔協真係幾好既
個次佢仲好細心咁檢查,同同佢梳毛
kenixester 2008-5-27 12:57:00 PM
Thank you 我都有上過兔協,見到佢地好細心,仲會傾下隻兔兔D野,但係我細妹真係唔得閒呀~~~
lingyan 2008-5-27 12:59:07 PM
可以去 r 記剪,佢都會幫人剪的。
20蚊剪指甲,如果送貨個時幫兔兔剪埋,就40蚊一次,但要預約。

不過以長遠黎計,都係自己學識剪比較好。
加上有時兔兔百厭,唔知點樣整斷左D指甲,自己都要幫佢修返好。

帶佢去剪指甲比起自己學識幫佢剪仲花多D時間。

我一開始都唔識 ga,都係自己慢慢幫佢剪,
一開頭唔敢剪太多,每次只幫佢剪少少,所以剪既次數多d,
但係慢慢熟d,就幫佢剪多少少,但次數就疏D。

下面個畫圖我係照住個次 BETTY 教我咁畫GA,
希望幫到你啦。

wesky 2008-5-27 12:59:55 PM
我諗你細妹真係要學下點同佢剪
次次都出去剪都幾麻煩, 費時的~~
大富翁 2008-5-27 01:47:59 PM
我好明白你個心情!!!
因為第一次剪..真係好怕怕.!!
但一定要學識呀.!!
次次出去剪真係好煩,!!
如果你怕ge 咪剪左d 尖尖個d 先/
等冇咁怕...再剪入dd!
kenixester 2008-5-27 01:51:41 PM
唔該哂你地呀,:020:
nievedith 2008-5-27 02:02:04 PM
旺角金魚街個間 "Q兔廊"
$30一次, 次次去都有得剪, 不用BOOK, 佢地忙時, 可以先放下兔, 轉頭回去取回.

PS, 老闆同老闆個仔手勢最好
williamaaaa 2008-5-28 07:20:23 PM
我都要學剪指甲,
但兔兔係咁縮,
好難剪...
百厭星_BB 2008-6-5 01:07:19 PM
原帖由 nievedith 於 2008-5-27 02:02 PM 發表
旺角金魚街個間 "Q兔廊"
$30一次, 次次去都有得剪, 不用BOOK, 佢地忙時, 可以先放下兔, 轉頭回去取回.

PS, 老闆同老闆個仔手勢最好

我近排o個次係一個女仔剪的..唔知佢係唔係老闆個女呢
luckygirl1025 2008-6-5 01:12:58 PM
荃灣station r有..可以上門or自己帶兔兔去..要bk時間先.
tel:60861347

快速發帖