見好多人都係起station r度買..
其實起q兔廊買有冇分別ga?
有冇人買過?
唔該唔該
casey 2008-5-27 04:34:10 PM
你係咪講q兔出0個d草呀
冇牌子0個隻呀??

我買過一包
d草比較硬身同埋粗
lingyan 2008-5-27 04:54:34 PM
我前個幾日買左一包Q兔既A草,不過我覺得D草有D臭,
聞落去唔係好香。
vice0926 2008-5-27 04:59:30 PM
我想買一箱APD ge alfafa同埋一箱APD ge timothy..
我怕d品質唔太好..
因為我都係去開station r買..

其實有冇人知道..一箱箱果d草有冇開箱check ga?
一袋袋果d就可以由個膠袋窿度望jie..
一箱箱點好呢..
wing1994121 2008-5-27 05:07:59 PM
經過各位兔友既介紹之後
我已經買佐新糧同埋草
但係d日本糧仲未食晒:042:
我依加已經half & half咁俾佢
但係衰毛仲未肯食新糧,激死:077:
vice0926 2008-5-27 05:11:28 PM
我隻hachi食左差唔多一個月都仲係揀糧食囉..陰公= =!
casey 2008-5-27 05:12:53 PM
原帖由 wing1994121 於 2008-5-27 05:07 PM 發表
經過各位兔友既介紹之後
我已經買佐新糧同埋草
但係d日本糧仲未食晒:042:
我依加已經half & half咁俾佢
但係衰毛仲未肯食新糧,激死:077:

係咁0家喇
之前我買黑蚊蚊時都係比人叫左買日本糧
當我轉0個時,佢都只係食日本糧
唔食新0個d,慢慢來啦
因為日本糧好味嘛,我地d叻兔梗係識食d喇
比兩個week時間佢啦
一定轉到既
多d用手餵啦,而家黑蚊蚊咪一樣食得咁好

我之前仲有一個方法,就係將d日本糧壓碎撈新糧比佢食
會食多少少囉
casey 2008-5-27 05:14:06 PM
原帖由 vice0926 於 2008-5-27 05:11 PM 發表
我隻hachi食左差唔多一個月都仲係揀糧食囉..陰公= =!

成個月都唔食新糧咪唔好比之前0個隻佢食囉
肚餓自己要食新糧啦
coffee 2008-5-27 05:14:10 PM
我上2-3個星期買咗,
係硬好多,不過我coffee對硬既食物情有獨鍾,
所以都ok。我買嗰日d草都好新鮮,唔知係咪first day 到既關係。
呢幾日落雨,可能d草淋濕咗,如果有怪味就唔好買啦
vice0926 2008-5-27 05:18:06 PM
原帖由 casey 於 27-5-2008 05:14 PM 發表

成個月都唔食新糧咪唔好比之前0個隻佢食囉
肚餓自己要食新糧啦

佢逼於無奈之下都會食囉..
但係第一時間係食晒d舊糧先..
lingyan 2008-5-27 05:19:36 PM
原帖由 vice0926 於 2008-5-27 04:59 PM 發表
我想買一箱APD ge alfafa同埋一箱APD ge timothy..
我怕d品質唔太好..
因為我都係去開station r買..

其實有冇人知道..一箱箱果d草有冇開箱check ga?
一袋袋果d就可以由個膠袋窿度望jie..
一箱箱點好呢..

今期有唔少人讚OXBOW一箱草好令令。

反而我買左箱APD就比較多枯草。
nievedith 2008-5-27 06:01:49 PM
波子一向都係食q兔啲草架 ~
係上次第一次去兔協, 先買左包oxbow比佢jar~

我自己覺得oxbow啲草係剪短左, 易拿出來點, 草咪香d, 可能因為包裝壓得較實的關係, 焗住左陣草味, q兔個d無剪短過, 較長, 較難拿出來, 一拿便有好多連住, 而次次買都係新鮮草, 睇住佢pack, 佢可能包裝時壓得無實, 所以無咁大陣草味.
vice0926 2008-5-27 10:47:26 PM
最後都係決定左起station r訂..下個星期二有貨!!
hh0 2008-5-27 11:34:34 PM
係r 訂都只因2百幾己經送貨
Q兔就要5百先送
自己又住得唔近旺角
vice0926 2008-5-28 12:15:56 AM
咁矛ge..500幾先送~
人地r記澳門都肯送...
抵佢咁好生意!

快速發帖