琴晚我臨訓前睇下佢地,突然發現波波隻右眼唔開又眼仔紅哂,哇...好驚
咁我叫埋兔媽一齊睇下,見到波波隻眼有條好似毛咁樣係入面
當然我地嘗試幫佢拔出黎,哇....好大條草呀:066: :066:
咁再幫佢滴下d藥水,再睇今朝隻眼有冇事啦!!
咁今日再睇波波時不時都合埋隻眼,隻眼都係紅紅腫腫咁,放出黎又鬼咁精靈喎...
但我都係諗住去dr.betty到睇下,不過要下午先得,真係有d擔心...
lunguide 2008-6-10 01:17:10 PM
我花生上月都因為咁而整親眼仔,成隻兔謝哂。醫生(Dr. Yan)話一般問題不大,但試過極少數因此要除去眼球,我當堂嚇到喊左出嚟。醫生用顯影劑滴落兔仔眼,發現眼角膜有少少花。所以最後開了三種眼藥水、抗生素及止痛藥及草粉(自己以備不時之需)給牠。每日要滴六至八次tim.
埋單都成800幾蚊,加埋打的,無左一張金牛,Dr.話通常要成個月先好,因兔仔眼血管少,不似貓狗般快D好。
我當時都擔心醫藥費好重皮,一個月睇四次都成四張金牛LA,但無法啦!鬼叫係自己個仔仔咩。但奇蹟地(DR都話奇蹟,破唒記錄),一個多星期去覆診時,花生隻眼好番唒,無哂花痕。幫我慳好多。醫生話可能花生夠強壯,印以快啲好。所以波波都要食多啲,加強體力啊!!!
tiffany 2008-6-11 02:40:24 AM
星期一波波已經去左覆診
佢隻眼都已經冇晒紅喇
dr yen同佢用顯影劑滴眼
話仲有小小花
但好快會冇事架喇
叫波波食多一個星期藥同滴藥水
如果冇咩事就可以唔駛返去
Colleen 2008-6-11 02:43:34 AM
恭喜恭喜!!!!:002: :002: :002:
wesky 2008-6-11 08:40:12 AM
恭喜啊~~ 波波真叻~~~:021: