我家短短第一次過夏天
本來我用薄手帕包住d冰種同佢降溫
但佢又成日咬咬咬
我諗都係要去買塊散熱板先得.........:050:

唔知各位除咗散熱板
仲有冇咩方法幫兔兔渡過炎炎夏日架?

如果係散熱板...有冇好介紹呀~~~:001:
MOURINHO 2008-6-9 01:51:07 PM
地磚丫~都得架~!
都好平架~!

散熱板我用

wesky 2008-6-9 02:06:21 PM
阿度 2008-6-9 02:38:01 PM
我係用磚架~~都唔錯的
Colleen 2008-6-9 04:31:08 PM
我用寒冰床
阿度 2008-6-9 05:04:11 PM
原帖由 Colleen 於 2008-6-9 04:31 PM 發表
我用寒冰床

我到宜家都仲係唔明點寒冰床呀:008:
casey 2008-6-9 06:00:01 PM
我都係用lee隻

仲有lee隻,有d兔兔會咬,黑白就唔咬,不過15蚊都值得買番來試試,佢咬就自己用囉:053:
阿度 2008-6-9 09:04:05 PM
casey~佢地連d膠都冇咬嗎?
hh0 2008-6-9 09:18:39 PM
casey 我買果塊竹墊, 用左一日就報銷啦, 咬到散晒
而家買左塊雲石板, 一層用雲石, 一層用地磚, 唔錯呀
鋁散熱板太輕
Colleen 2008-6-9 09:32:34 PM
原帖由 阿度 於 2008-6-9 05:04 PM 發表

我到宜家都仲係唔明點寒冰床呀:008:

其實咪即係用個大飯盒裝水做冰,用大毛巾包住放入籠,個衰仔就自自然然訓上去

用冰做床= 寒冰床lor:057:
阿度 2008-6-9 09:34:24 PM
原帖由 Colleen 於 2008-6-9 09:32 PM 發表

其實咪即係用個大飯盒裝水做冰,用大毛巾包住放入籠,個衰仔就自自然然訓上去

用冰做床= 寒冰床lor:057:

真係寒冰床啵:025:
但唔會太凍咩???同埋咪好多水囉
阿度 2008-6-9 09:34:54 PM
原帖由 hh0 於 2008-6-9 09:18 PM 發表
casey 我買果塊竹墊, 用左一日就報銷啦, 咬到散晒
而家買左塊雲石板, 一層用雲石, 一層用地磚, 唔錯呀
鋁散熱板太輕

3隻夾手夾腳咬欄哂:037:
Colleen 2008-6-9 10:00:22 PM
原帖由 阿度 於 2008-6-9 09:34 PM 發表

真係寒冰床啵:025:
但唔會太凍咩???同埋咪好多水囉

水係盒入面ga ma,同埋唔會太凍,只係涼,因為我用條大毛巾包住個大盒,有成2-3層毛巾ga!
hh0 2008-6-9 10:35:58 PM
就係怕出水 or /寒氣令到條毛巾濕濕地
所以無用冰
hh0 2008-6-9 10:37:23 PM
原帖由 阿度 於 2008-6-9 09:34 PM 發表

3隻夾手夾腳咬欄哂:037:

做壞事零啥合拍:029:

快速發帖