小丸佢自出門之後, 就無食過野,無飲過水

9:50 AM  出門口
10:20AM 搭西鐵
10:50AM 去到屯門 Dr Gerry
11:30AM Dr Gerry 幫小丸檢查, 磅重 (2.1kg!!), 聽心跳,
                 無問題, 就放低佢係度, 連埋個兔袋, 放低依糧同草~
                 Dr Gerry  聽完佢心跳之後, 小丸跳左上我膞頭度, 好彩敏捷捉得住佢 (好高架)
6:30 PM  返到屋企 ,放低小丸, 由得佢走返入籠,  即刻痾尿~!!
                 咩都唔肯食, 又唔飲水
                 但, 佢肯食菜!! 食左6塊左右啦 細細塊既~ (特登買架)
8:25 PM  終於肯飲水, 飲完休息
8:37 PM  再飲水
9:30 PM  強逼佢食左幾條幼草
9:45 PM  痾左大約十粒軟便
10:00PM 餵草粉失敗... 下巴既毛好大舊...阻住晒.
10:40PM 小丸清潔 , LAM 肚側邊既毛, 應該無LAM傷口
11:10PM 坐緊廁中
11:30PM 大約食左廿條菜仔 (為食...12蚊一斤架)
                 食左三粒蔬果糧~
11:28PM 坐廁中
11:40PM 休息
11:58pm 食緊碗 [草碎+糧] 的晚餐 ( 草碎係上次箱oxbow草食剩的草碎, 特登keep住)
12:02AM 係廁所上面休息
6:30 AM  發現小丸食左碗草碎, 便便正常返~
6:40 AM  餵左佢食十粒糧
6:50 AM  我家姐餵左佢食止痛藥, 好乖咁自己肯食, 好似好好味咁~

依家精神返晒~~ 仲識得中槍訓
仲係唔肯點食乾草~~
但就好肯食糧~同埋菜~

IMG_2027 (Small).JPG (37.37 KB, 下載次數: 170)

出門搭車啦~

出門搭車啦~

IMG_2028 (Small).JPG (44.14 KB, 下載次數: 151)

袋中的小丸

袋中的小丸

IMG_2030 (Small).JPG (40.42 KB, 下載次數: 117)

去到診所, 仲係唔肯食野

去到診所, 仲係唔肯食野

IMG_2057 (Small).JPG (34.56 KB, 下載次數: 130)

返到屋企, 肯食菜~

返到屋企, 肯食菜~

IMG_2062 (Small).JPG (17.6 KB, 下載次數: 125)

傷口~ 無毛喔~

傷口~  無毛喔~

IMG_2064 (Small).JPG (29.58 KB, 下載次數: 152)

傷口特寫~

傷口特寫~

IMG_2089 (Small).JPG (32.72 KB, 下載次數: 115)

第二日繼續食菜

第二日繼續食菜

IMG_2100 (Small).JPG (65.03 KB, 下載次數: 157)

好多炸彈同尿尿~

好多炸彈同尿尿~

vice0926 2008-6-11 08:33:45 PM
小丸叻叻丫~
好快就好返啦~~

手術過程要幾耐呀?
咁你起出面等牙?
wesky 2008-6-11 08:36:45 PM
手術過程幾耐我都唔知啊
放低左佢之後 ,  就周圍行下咁~
到5點鐘返去睇下佢醒左未囉~
casey 2008-6-11 09:09:35 PM
咁波波見到小丸點呀???
vice0926 2008-6-11 09:17:47 PM
dr. gerry會去屯門果間診所ga??
之前帶mio睇佢都係去元朗果間..
都唔知屯門果間都可以book到佢..
我都諗住搵佢呀如果做絕育..
死衰鬼 2008-6-11 09:38:44 PM
咁佢依家肯食野未:060:
阿度 2008-6-11 10:21:49 PM
最緊要係肯食野未~
不過肯食菜算好好喇~當時閃閃......唉.....
Colleen 2008-6-11 10:42:37 PM
你都講下閃閃既經歷la~

小丸咁勁一番屋企就shu shu!!! 肯食菜好叻女丫,咁佢有冇出ar?
lingling 2008-6-11 11:14:25 PM
放低佢個陣一定好唔捨得你喇!
小丸真係叻,甘快尿尿!
傷口好快無事架喇!
wesky 2008-6-11 11:17:45 PM
小丸係都唔肯食草粉
強逼佢食左幾條幼草ONLY~
放低左d 較碎既草係碗度~ 加左少少糧入去~
等陣應該會食吧
頭先痾左軟便~
TINA 2008-6-11 11:20:59 PM
小丸和波波分開籠嗎,,,
一回家,,,,兩兔有無見過面,,,
lingling 2008-6-11 11:34:22 PM
原帖由 wesky 於 2008-6-11 11:17 PM 發表
小丸係都唔肯食草粉
強逼佢食左幾條幼草ONLY~
放低左d 較碎既草係碗度~ 加左少少糧入去~
等陣應該會食吧
頭先痾左軟便~
聽朝睇下有無食先!毛毛做完開頭都唔肯出籠架,隔一陣又無事!
wesky 2008-6-11 11:38:51 PM
剛剛食左好多菜~~ 幾粒水果糧~~ 混左幾粒係正糧入面~
阿度 2008-6-11 11:40:46 PM
最緊要係食草呀~~~
個時betty話食糧唔得~會令d cc細粒的~~~
wesky 2008-6-11 11:40:59 PM
原帖由 TINA 於 2008-6-11 11:20 PM 發表
小丸和波波分開籠嗎,,,
一回家,,,,兩兔有無見過面,,,

尋晚已經分左籠
兩隻隔住小丸個籠見過~

快速發帖