"聽唔到請通知聲"
好耐之前為某個中心禁毒Show寫o既rap
http://www.yourfilehost.com/media.php?cat=audio&file=4811Oz17____.mp3
(有FLASHget 就按cancel 入到去按play)

諗返起以前我o既性格死不悔改
當時年紀14歲已經沉淪毒海
過左冇耐就知毒品唔止肉體傷害
直到宜家就知根本就係一禍害  靠害
漸覺今後記憶力開始逐部衰退
親戚朋友家人開始對我逐步心碎
一日矛盾過一日 錢銀健康不停逐漸失去  心碎
老豆突然間o既離去  先醒覺抽離唔再沉醉
擺脫天真興奮開心無必要依賴毒品
玩得過火踏上絕路已成事實就無需再
利用文字訊息跟住拍子打滾
將一點一滴一經一歷寫成作品
接受定拒絕聽完我Rap  您仲洗乜去諗

世界總會有著唔同心態  唔同階層
毒品擺明令人心神恍惚  疑鬼疑神
事實話我知付出果然不值一交
錯誤諗法過後樣貌變得人唔似人
沉醉自我世界變得表達語無倫次
墮入陷阱做傻事  表現喪失理智
經一事便會長一智  逃避現實問題依然存在確實諷刺
周遭幾多人因此生  幾多人發出慘叫聲音
死亡數字顯示出在所難免令人關注  令人難堪
更加覺得一條人命勝過黃金
迷幻毒品累人至親  且累人一生

nievedith 2008-6-13 07:29:06 PM
未click 入去聽, 睇左歌詞, 好真!
好多人還在混混噩噩時, 跌過, 但爬得反起的人是很棒的!
coinss 2008-6-13 07:46:08 PM
唔睇歌詞ga話唔知佢講咩................................
百厭星_BB 2008-6-13 08:28:48 PM
原帖由 coinss 於 2008-6-13 07:46 PM 發表
唔睇歌詞ga話唔知佢講咩................................

-- ---"其實我真係rap得好唔清楚咩
百厭星_BB 2008-6-13 08:29:36 PM
:015:
當然真啦,,,,
係我o既真人真事
寫得如何呢?
Colleen 2008-6-13 08:35:08 PM
我未睇歌詞就聽到一半,睇完歌詞再聽就聽到晒la!
wesky 2008-6-13 11:09:22 PM
Support you~~ 繼續努力~~  :010:
波丸媽 2008-6-13 11:17:07 PM
加油~~努力~~~:010:
mim0510 2008-6-14 12:09:37 AM
加油:051: 繼續努力:051:
百厭星_BB 2008-6-14 12:12:25 AM
thx ya support!!
我冇玩都有年幾了
= =不過就愛上酒精
百厭星_BB 2008-6-14 12:16:32 AM
我有隻歌整整下..因為一d事stop左冇再搞
遲d搞掂同大家分享:015:
mim0510 2008-6-14 12:20:06 AM
酒精都係唔好ga,由其是好似飲水咁飲

不過要飲,就一定要去學,學點樣品酒,

公開大學有d品酒課程ga,政府果個持續進收基金仲可以claim錢添
百厭星_BB 2008-6-14 04:50:40 PM
:015: 我一係就唔飲
一飲就好似痴左線咁樣
飲到投哂降先停

快速發帖