波波唔係我地買的,
佢係買左小丸幾日左右(29/08/2007返屋企)
我個朋友個家姐個朋友唔要, 所以先拎返黎, 唔係就送去spac,見佢咁可憐,咪養埋佢,陪下小丸囉~~~
佢就係05/09/2007返屋企啦~~~

我個朋友同我講,波波係5月13日出世...但佢唔似仲細過小丸bor.....小丸果時3個月左右啦
我朋友同我講,佢係 「安哥拉貓貓兔」
上手起龍貓x園買左千幾蚊
但我上網睇個資料.....冇安哥拉貓貓兔.......既資料喎
到依家 橫睇,直睇..........都唔覺佢係貓貓兔 or 安哥拉
佢d毛好多,好厚,好滑,但都唔會長到掂地....... 
佢除左個樣圓左,個身波左, 都冇點大隻過....就算係,都係得果dd
不過佢以前個樣係dd似安哥拉 --佢個頭仔尖尖細細

所以到依家,我地都唔知佢係咩兔, 可能係混種吧...99.9%混種∼∼
但睇落有好似似似地hh0 隻丫Lee呀.....
好想請問, hh0,丫Lee係咩兔???

波波剛回家,個樣�脾氣超惡,大隻過小丸

波波剛回家,個樣�脾氣超惡,大隻過小丸

回家一排,佢以前個額頭有束白毛架

回家一排,佢以前個額頭有束白毛架

回家一排

回家一排

回家一個月後首個中秋節

回家一個月後首個中秋節

聖誕節的波波,頭仔冇白毛lu,冇咁型�惡

聖誕節的波波,頭仔冇白毛lu,冇咁型�惡

可愛了

可愛了

農曆新年前幾日的波波

農曆新年前幾日的波波

年初二 波波

年初二 波波

08年4月的為食波

08年4月的為食波

死衰鬼 2008-6-18 10:23:26 AM
咩兔都唔緊要啦  你係咪都咁錫佢地嫁啦:031:
我硬係覺得你地錫小丸多d:026:   係咪因為佢係你地睇中買返黎ge關係
wesky 2008-6-18 10:29:54 AM
補下波波相先~~
睇真d  無乜點大過 = =

初黎果陣好型女架~~

波波由黑毛兔變左啡毛兔:073:

0909_113752 (Small).jpg (17.37 KB, 下載次數: 57)

0909_113752 (Small).jpg

IMG_0112 (Small).JPG (37.32 KB, 下載次數: 40)

IMG_0112 (Small).JPG

IMG_0580 (Small).JPG (56.96 KB, 下載次數: 67)

IMG_0580 (Small).JPG

CIMG1833 (Small).JPG (51.81 KB, 下載次數: 42)

CIMG1833 (Small).JPG

IMG_0585 (Small).JPG (47.75 KB, 下載次數: 57)

IMG_0585 (Small).JPG

IMG_1518 (Large).jpg (57.35 KB, 下載次數: 49)

IMG_1518 (Large).jpg

IMG_1574 (Small).JPG (37.73 KB, 下載次數: 50)

IMG_1574 (Small).JPG

IMG_1712 (Small).jpg (37.51 KB, 下載次數: 57)

IMG_1712 (Small).jpg

IMG_2003 (Small).JPG (41.31 KB, 下載次數: 49)

IMG_2003 (Small).JPG

IMG_2010 (Large).JPG (60.51 KB, 下載次數: 65)

IMG_2010 (Large).JPG

wesky 2008-6-18 10:34:16 AM
唔係架~~ 兩隻都好鍚架~~ :073:
lingling 2008-6-18 10:42:24 AM
原帖由 wesky 於 2008-6-18 10:34 AM 發表
唔係架~~ 兩隻都好鍚架~~ :073:

見你個icon都係用波波張相,就信你喇:031: :031:
波丸媽 2008-6-18 10:45:50 AM
雖然有時好似錫小丸多d......
其實係因為佢好唔聽話,觀察佢多d姐...
我以前都有話過兔爸,係咪錫小丸多d架...果時係,因為小丸唔咬佢...

但依家呢,小丸未絕之前,兔爸係鍚波波架
因為波波好乖......

但你都知,就算咩野食都好,一定要比小丸先,因為佢係先黎,波波係後到
小丸絕育後,焦點又要放返佢度lu

但兔爸都會偏心波波架,特別係抱抱
連兔姑姐都比波波上大脾,唔係好比小丸∼∼∼
Colleen 2008-6-18 10:52:50 AM
我覺得波波似貓貓兔多d,因為angora d 毛真係好鬼長同靚(我係petshop 見過),一係就係混左種既angora

而貓貓兔同獅子兔一樣,耳仔係3角形,好細.......波波既耳仔又有d太長.....

所以我諗.........波波係混左種既angora(所以體形細過純種angora),或者係貓貓兔,貓貓兔機會太d....

貓貓兔 = jersey wool 既混種
獅子兔 = angora + dwarf

兩者好似....
chrisyan 2008-6-18 10:54:46 AM
除左訓覺個張~ :037:
波波個樣好cool呀
波丸媽 2008-6-18 10:58:05 AM
....我地覺得波波好似混種混得好厲害咁∼∼∼:067:
Colleen 2008-6-18 11:02:36 AM
原帖由 DaDa_B 於 2008-6-18 10:58 AM 發表
....我地覺得波波好似混種混得好厲害咁∼∼∼:067:

冇可能pure ga la,一係你個fd比人呃,一係佢點你~
wesky 2008-6-18 11:03:31 AM

以前見過一張德種安哥拉兔既相同波波有少少似架~~
搵唔返張相tim~
wesky 2008-6-18 11:06:12 AM
原本以為波波似呢種
點知...波波都唔識大既 -0-

Colleen 2008-6-18 11:09:44 AM
原帖由 wesky 於 2008-6-18 11:06 AM 發表
原本以為波波似呢種

個樣有d似,但呢度係中型兔黎ga wor!! 所以波波係混左種ga la,no doubt 'bout it
波丸媽 2008-6-18 11:10:23 AM
原帖由 Colleen 於 2008-6-18 11:02 AM 發表

冇可能pure ga la,一係你個fd比人呃,一係佢點你~

我都知純種真係冇可能.....香港地邊有咁多純種.....而且都唔似係純tim
不過我地真係好好奇,佢似邊種,自己又睇唔出,咪問下大家意見
因為我成日都覺得佢混得好勁...呵

呵呵...佢個fd比人呃都唔出奇架......
因為我記得我個fd話佢一直比T糧佢地食架....
係寵物店介紹喎.....龍貓x園...唔出奇

波丸媽 2008-6-18 11:12:13 AM
原帖由 wesky 於 2008-6-18 11:06 AM 發表
原本以為波波似呢種

我好慶幸波波唔係呢隻.........

快速發帖