貓砂

casey 發表於 2008-06-20 02:48|只看該作者|倒序瀏覽|打印
Feline Fresh

有冇人用緊lee隻呢
可以沖落廁所嗎

另外有邊隻係吸水力強
而又可以直接沖落廁所既呢??
hh0 2008-6-21 01:24:59 AM
我就係用緊casey 問果隻木粒, 幾吸水,
但比起plospan同ONE 巨陣木味唔係人人接受到
雖然木粒係可以倒入廁所
但因為我每日洗3個廁所
無可能倒晒入廁所沖走
我係用袋包住放垃圾桶
lunguide 2008-6-21 01:33:58 AM
我都係用feline fresh, 重係响兔協tim.佢地話for 兔仔ok.
我亦用過woody cat, 但覺得feline fresh吸得好d,
lingyan 2008-6-21 01:38:38 AM
~"~

對兔仔唔好,點解兔協仲有得賣 ...
nievedith 2008-6-21 02:58:46 AM
我一向都係掉係垃圾桶......感覺上好D!
同埋我估兔爸係唔比我咁做 :069:
chrisyan 2008-6-21 06:53:36 PM
原帖由 lingyan 於 2008-6-21 01:38 AM 發表
~"~

對兔仔唔好,點解兔協仲有得賣 ...

可能個包裝無寫?
我都唔知呢:056:
大富翁 2008-6-21 08:36:08 PM
咁點解唔用紙沙呀...
仲好用啦...有唔會有粉!?
我e+都係俾caca用Breeder Celect Cat Litter...
唔錯的...又唔會太貴
lingyan 2008-6-21 09:54:09 PM
我都係用緊貓仔牌 XD
tonya2 2008-6-21 11:22:15 PM
本人也是用casey那種…好大味…有d臭…我覺得重臭過兔兔d尿…:050:
lingling 2008-6-22 12:19:06 AM
而家用緊呢隻豆腐砂,覺得幾好,好吸水,同埋用左覺得少左尿味,
可能貴左少少,$98 7L,不過我一日換一次,每次用1.5個乳酪杯蓋左右就夠!(FOR兩隻兔既尿尿份量)

casey 2008-6-22 02:21:02 PM
原帖由 lingling 於 2008-6-22 12:19 AM 發表
而家用緊呢隻豆腐砂,覺得幾好,好吸水,同埋用左覺得少左尿味,
可能貴左少少,$98 7L,不過我一日換一次,每次用1.5個乳酪杯蓋左右就夠!(FOR兩隻兔既尿尿份量)
http://i98.photobucket.com/albums/l263/vizzi28/DSC0472 ...

係邊到買0家??
同埋用幾耐到呢??

阿度 2008-6-22 02:24:52 PM
原帖由 lingling 於 2008-6-22 12:19 AM 發表
http://i98.photobucket.com/albums/l263/vizzi28/DSC0472 ...

有d見到我係q-pxt見到個隻啵
casey 2008-6-22 05:31:38 PM
原帖由 hh0 於 2008-6-21 01:24 AM 發表
我就係用緊casey 問果隻木粒, 幾吸水,
但比起plospan同ONE 巨陣木味唔係人人接受到
雖然木粒係可以倒入廁所
但因為我每日洗3個廁所
無可能倒晒入廁所沖走
我係用袋包住放垃圾桶

係呀
陣味:016:
其實我唔係買0家
之前領養白雪雪SPCA送0家
lingling 2008-6-24 01:36:31 AM
原帖由 casey 於 2008-6-22 02:21 PM 發表

係邊到買0家??
同埋用幾耐到呢??
係普通寵物店買,原本想搵你地之前講個隻通心粉型豆腐砂,不過個店員話呢隻吸味同吸水好多,咪試下囉!
真係幾好喎!用到幾耐暫時未知,不過我每次都係用兩湯匙左右就夠,足佢地兩隻兔一日既尿尿,而家天氣熱我早晚都會同佢地換架!
chrisyan 2008-6-26 02:25:30 AM
原帖由 lingling 於 2008-6-24 01:36 AM 發表
係普通寵物店買,原本想搵你地之前講個隻通心粉型豆腐砂,不過個店員話呢隻吸味同吸水好多,咪試下囉!
真係幾好喎!用到幾耐暫時未知,不過我每次都係用兩湯匙左右就夠,足佢地兩隻兔一日既尿尿,而家天氣熱我早晚都會同佢 ...

咁吸尿??:027: 我個2隻紙砂都會搞到水浸:026:
coffee 2008-6-26 01:42:46 PM
:020: 我喺q兔買木砂,唔見有牌子,不過用咗次後都幾好,冇尿味,
不過唔知有冇害呢?有冇人可以話我知?

快速發帖