貓砂

casey 發表於 2008-06-20 02:48|只看該作者|倒序瀏覽|打印
Feline Fresh

有冇人用緊lee隻呢
可以沖落廁所嗎

另外有邊隻係吸水力強
而又可以直接沖落廁所既呢??
vice0926 2008-6-20 03:14:14 AM
我之前用過..
變粉之後搞到我同mio都鼻敏感><"
都係就咁沖落廁所~

我自己宜家用緊呢隻..
可以沖落廁所又幾吸水..冇味的
casey 2008-6-20 03:17:45 AM
幾多錢幾多磅呀
0係邊到買0家???
vice0926 2008-6-20 03:34:23 AM
$75 / 8 L @ Pet Line
((有好多隻相類似的..
睇 / 問清楚隻紙砂有冇香味!!
浸過香水的貓砂兔兔受不了喔~~))
阿度 2008-6-20 03:41:40 AM
其實木粒唔沖得落廁所架,好似好易塞
沖得落廁所以我所知有豆腐砂
wesky 2008-6-20 10:03:39 AM
我用緊木粒   就咁沖落廁所
應該唔怕既   佢一遇水就溶
lingyan 2008-6-20 11:36:16 AM
我用紙砂都係就咁沖落廁所 /_|
casey 2008-6-20 12:17:57 PM
原帖由 lingyan 於 2008-6-20 11:36 AM 發表
我用紙砂都係就咁沖落廁所 /_|

紙砂都可以沖落廁所咩
唔怕呀?????:044:
vice0926 2008-6-20 12:22:37 PM
不過都小心會塞..一次過唔好沖咁多..
lingyan 2008-6-20 12:24:37 PM
兔兔個廁所都唔會好多紙砂,連兔妹既M巾都沖得,點解紙砂唔得  :073:
百厭星_BB 2008-6-20 02:30:26 PM
原帖由 wesky 於 2008-6-20 10:03 AM 發表
我用緊木粒   就咁沖落廁所
應該唔怕既   佢一遇水就溶

你係唔係用緊woody cat牙?
我就係用緊o個隻^^
coinss 2008-6-20 08:00:56 PM
原帖由 lingyan 於 2008-6-20 12:24 PM 發表
兔兔個廁所都唔會好多紙砂,連兔妹既M巾都沖得,點解紙砂唔得  :073:

好難想像m巾會沖到...............
lingyan 2008-6-20 08:29:45 PM
當然係每日用個隻la,
如果係唔方便用個隻,一定俾屋企既男人鬧到死。

見到pet line 個網寫住

Feline
環保木砂7L
編號: 050070

描述:
用松木制成的環保木砂,可自行天然分解。遇水會變成粉狀,可保持砂盤清爽。

售價: $52.00     
特價: $34.00     
$55 / 2 件

唔知係唔係55蚊2包呢

chrisyan 2008-6-21 12:18:25 AM
原帖由 vice0926 於 2008-6-20 03:34 AM 發表
$75 / 8 L @ Pet Line
((有好多隻相類似的..
睇 / 問清楚隻紙砂有冇香味!!
浸過香水的貓砂兔兔受不了喔~~))

我覺得呢D好用...但係好快用曬同埋貴:063:
chrisyan 2008-6-21 12:22:12 AM
原帖由 lingyan 於 2008-6-20 08:29 PM 發表
當然係每日用個隻la,
如果係唔方便用個隻,一定俾屋企既男人鬧到死。

見到pet line 個網寫住

Feline
環保木砂7L
編號: 050070

描述:
用松木制成的環保木砂,可自行天然分解。遇水會變成粉狀, ...

松木對兔兔唔好的~所以我一直唔會用woody cat,
松木及紅杉木的木屑,因含有一種叫「酚」(Phenols) 的物質,會影響兔子的呼吸系統和內臟~
兔協護養須知-生活需要 入面有架~~~

快速發帖