我依家又要拎返兔籠入房(本來放廳  跟住我老豆鬧我話我整到間屋臭晒, 我咪拎返入自己房囉)
跟住係籠出面  欄左3分2個籠咁大ge地比佢地自由出入  我依家d草都係放地下比佢地食
食多左好多   (因為尋晚唔知邊個又係大草兜到柯尿 兩個隻腳臭晒  依家唔用兜放地下算)
跟住我訓醒幫佢地加草  小笨食飽就訓住d草唔比小mo食:056:
訓訓下仲柯d尿落地  個籠開住門 你唔去廁所都入去柯啦  大佬
跟住d草溼晒 算  佢仲成個身訓落去  小mo腳都溼埋
跟住捉小笨抹身  又係到嬲  捉小mo抹腳 比佢抓到幾條痕都留血  
唉  都唔知點好   依家兩隻野都嬲左我抹佢地 唔理我
我都唔想理佢地啦:052:
lingyan 2008-6-27 03:13:25 PM
我感覺係 BOND 得太快既後果 (恕我直言 :054:  唔準嬲ga)

感覺上係小笨覺得小mo係入侵者,
覺得小mo會搶走哂佢所有既野,
所以生人霸死地咁霸住哂。:046:

同埋自從小mo返黎之後,
你有無令到小笨覺得你少錫佢呢 ?
例如俾糧,唔係俾小笨先,而係俾小mo先 ?
兔兔好鬼死著重呢d野。:056:

8號風球個日我同 miffy 剪指甲,
佢抓左二條血痕俾我,而家仲係好痛,
發緊炎 tim,你都要小心阿~~~~:053:
chrisyan 2008-6-27 03:22:01 PM
原帖由 死衰鬼 於 2008-6-27 02:47 PM 發表
我依家又要拎返兔籠入房(本來放廳  跟住我老豆鬧我話我整到間屋臭晒, 我咪拎返入自己房囉)
跟住係籠出面  欄左3分2個籠咁大ge地比佢地自由出入  我依家d草都係放地下比佢地食
食多左好多   (因為尋晚唔知邊個又係大 ...

你試下親手餵D生果俾兔兔食增進感情~~
我係近排餵得雪兒多~佢依家對我好左好多呀~
抱佢郁少左...又唔會抓我大髀喇~
死衰鬼 2008-6-27 03:25:26 PM
有啊:056:
食糧食菜我多0都係比小mo食飽先  因為小笨減肥中  小mo增肥中
算啦  反正聽日小mo就會比人  到時再教去廁所應該會易d呱
佢都以為肥左好多  本來冇肚 依家有d肚仔  仲好肯食草  佢依家拎去養應該都唔會有事:054:
一抱佢就送血痕比我   小笨比我反轉抱 都唔會反抗  除非抱好奈:055:
死衰鬼 2008-6-27 03:26:25 PM
原帖由 chrisyan 於 2008-6-27 03:22 PM 發表

你試下親手餵D生果俾兔兔食增進感情~~
我係近排餵得雪兒多~佢依家對我好左好多呀~
抱佢郁少左...又唔會抓我大髀喇~

唔知係唔係佢前主人對佢太差 我比緊菜佢食果時  摸下佢手佢都驚到跑走
死衰鬼 2008-6-27 03:27:47 PM
小笨以前都係唔比抱嫁  跟住我次次比菜果d佢食  都係抱住先比食
所以佢依家成日都跳上我張床搵我  用個頭頂我:055:
lingyan 2008-6-27 03:29:36 PM
原帖由 死衰鬼 於 2008-6-27 03:25 PM 發表
有啊:056:
食糧食菜我多0都係比小mo食飽先  因為小笨減肥中  小mo增肥中
算啦  反正聽日小mo就會比人  到時再教去廁所應該會易d呱
佢都以為肥左好多  本來冇肚 依家有d肚仔  仲好肯食草  佢依家拎去養應該都唔會 ...

小mo要俾人 ?
lingling 2008-6-27 03:30:48 PM
對兔仔要慢慢黎架!以前毛毛唔肯俾我抱,而家我抱佢又摸佢又同佢傾計,佢開始好似個bb甘乖乖俾我抱喇!
俾d心機,遲d佢地會慢慢學乖架喇!加油呀~
chrisyan 2008-6-27 03:42:45 PM
原帖由 死衰鬼 於 2008-6-27 03:27 PM 發表
小笨以前都係唔比抱嫁  跟住我次次比菜果d佢食  都係抱住先比食
所以佢依家成日都跳上我張床搵我  用個頭頂我:055:

好幸福~~:053:
chrisyan 2008-6-27 03:44:06 PM
原帖由 死衰鬼 於 2008-6-27 03:26 PM 發表

唔知係唔係佢前主人對佢太差 我比緊菜佢食果時  摸下佢手佢都驚到跑走

兔兔同其他動物一樣..都好似唔鍾意俾人摸手摸腳咁ge~:050:
死衰鬼 2008-6-27 05:08:57 PM
原帖由 chrisyan 於 2008-6-27 03:44 PM 發表

兔兔同其他動物一樣..都好似唔鍾意俾人摸手摸腳咁ge~:050:

摸得多就唔怕嫁啦:057:
死衰鬼 2008-6-27 05:11:05 PM
原帖由 lingyan 於 2008-6-27 03:29 PM 發表

小mo要俾人 ?

一開始  決定權以經唔係我到 因為唔係我拎返黎ge
跟住我養肥左少少先比人   and比時間佢準備d野
或者分開對小笨同小mo黎講都好ge  易d學去廁所  同埋佢兩個一齊都係咁 食完就訓:056:
有時會un下囉
希望佢真係有心養啦
Colleen 2008-6-27 05:16:42 PM
呢個就係冇bonding 既後果,你要比小mo 比人係咪因為佢同小笨夾唔到?

果個人識唔識養兔ga?

你不如比多小小心機去bond,過番幾個月兩隻野可能會好friend ga.......不過你一開始冇bond 兩隻野又打過,係需要多d時間ga.....
死衰鬼 2008-6-27 05:17:59 PM
唔係我唔想養   但係隻兔唔係我拎返黎
我阿哥話要比佢朋友養 我可以點:054:
同埋佢地依家都冇打過交  仲有時互相lam毛
百厭星_BB 2008-6-27 06:10:37 PM
原帖由 死衰鬼 於 2008-6-27 05:17 PM 發表
唔係我唔想養   但係隻兔唔係我拎返黎
我阿哥話要比佢朋友養 我可以點:054:
同埋佢地依家都冇打過交  仲有時互相lam毛

不如同你牙哥兩兄弟坐低商量下啦
宜家咁搞洗..都幾難離難捨...搞到我都有d想喊= ="
照你咁講...佢地都幾好感情牙宜家..
無謂要分開佢地兩隻兔兔牙

快速發帖