咬咬咬

wawa)) 發表於 2008-07-09 20:29|只看該作者|倒序瀏覽|打印
我兔兔出嚟嗰陣乜都咬, 已經比咗佢好多嘢咬, 點算好?正唔正常?大個d會唔會好d?
chrisyan 2008-7-9 08:37:31 PM
好正常, 天生:066:
wesky 2008-7-9 08:39:48 PM
正常架
所以, 如果唔想佢亂咬野, 要做好防兔措施啊~~
我屋企既紙皮箱係波波小丸既獵物 :050:
光之天使)) 2008-7-9 08:43:40 PM
兔仔既興趣/工作/天性就係咬野...
無論係乜野佢地都咬一野先~
咬得開心~繼續咬,唔鍾意既都會咬一陣試下好唔好玩...:060:

我家total最鍾意就係咬衫....無論係我著緊果件,
放係梳化既衫,定係掛係門口既紗布...佢都會咬一餐
有時抱起佢...仲會咬頭髮!!:069:

我整左兩個紙盒比total玩架..仲買左好多木製果d玩具比佢...
全部都唔鍾意玩...:024:
係鍾意自己搵野咬...

wawa)) 2008-7-9 08:58:29 PM
多謝你:002: 我聽完之係舒服好多la! haha
nievedith 2008-7-10 01:23:09 AM
原帖由 光之天使 於 9-7-2008 20:43 發表
兔仔既興趣/工作/天性就係咬野...
無論係乜野佢地都咬一野先~
咬得開心~繼續咬,唔鍾意既都會咬一陣試下好唔好玩...:060:

我家total最鍾意就係咬衫....無論係我著緊果件,
放係梳化既衫,定係掛係門口既紗布...佢 ...

最鍾意就係咬衫....
>>> 波子都係咁, 唉.....:025:
nievedith 2008-7-10 01:25:09 AM
原帖由 wawa 於 9-7-2008 20:29 發表
我兔兔出嚟嗰陣乜都咬, 已經比咗佢好多嘢咬, 點算好?正唔正常?大個d會唔會好d?

唉, 我都比波子每日一咬, 次次都係差不多位置....
有時都好心灰架, 惟有叫自己努力d, 對佢又好d law...

"兔奴" 的命....
Colleen 2008-7-10 04:32:35 AM
我家包包都係乜都咬餐,我由得佢咬,除左電線同埋木牆腳線.........屋企所有有腳既都比佢咬花晒,但而家大個左唔咬lu~
[小懶] 2008-7-11 01:14:16 AM
我kobi已經咬斷左我兩條叉電線,牆紙,廁所門,電線.....都俾佢咬爛或者咬花晒:052:
但係,我尊登買俾佢咬既蘋果木就一下都無咬過:077:
lingyan 2008-7-11 12:19:13 PM
哈哈,兔籠入面都有一串平果木 ga,但係都唔咬囉。

一出籠就最鐘意咬紙皮。

前日miffy先將我個手機差電機電線咬斷左 .......一分為二 ....
跟住我扔係地下俾佢慢慢咬,點知佢跳過就算 ...
百厭星_BB 2008-7-11 01:38:37 PM
BB大個左之後...真係小左咬野
對佢好左好多....真係小左咬野
小左理佢O既時候...小左陪佢玩...小左陪佢傾計..小左摸佢個頭...就一定會搞屎棍(PS:咩都做得出架)
coffee 2008-7-11 05:50:30 PM
coffee之前喺舊屋都係咬到到嘢爛曬,
不過搬咗過黎之後我地一放佢出黎就死跟佢,
狗狗見慣我地唔比佢咬嘢,依家做咪牧兔犬
百厭星_BB 2008-7-11 09:44:33 PM
原帖由 coffee 於 2008-7-11 05:50 PM 發表

:010: 狗狗做到野牙,,,,唔係白食白住喎......
chrisyan 2008-7-12 12:10:23 PM
原帖由 coffee 於 2008-7-11 05:50 PM 發表

小心嚇親兔兔呀~~~:020:

快速發帖