尋晚我同兔爸照舊放jobe係廳玩,忽然見佢跳左上sofa度,因為張sofa都有佢成個人咁高,佢係第一次跳上黎咋,個刻嚇親我同兔爸呢~

想問下大家:
1. 俾唔俾兔仔係屋企周圍跳?(因我怕佢好跌親)
2. 會唔會有乜野防止佢跳高?
mim0510 2008-7-18 09:39:22 AM
兔仔天生係成日跳來跳去嘛........
wong906 2008-7-18 09:47:33 AM
my like to jump around too... but if you don't like it, tell them off, after few times, they won't jump on it. But they will still jump around.
jennytyy 2008-7-18 10:02:43 AM
其實我係怕佢跌親呀~
‵小瑩 :])) 2008-7-18 11:15:38 AM
其實佢地自己識得就力跳高同跳落地~如果你驚既可以加d軟墊o係地下@@
咁樣可以防止佢跳落黎向前sin或者重擊個地~

不過兔兔天生有跳跳扎呢個本性~唔洗太驚既!
lingyan 2008-7-18 11:43:36 AM
miffy 曾經想跳上我張床,但係唔成功跌左落地下,
好彩個陣我係下面接住佢。
試完一次之後,佢都好少再咁跳上床。

我到而家都仲係俾佢周圍跳,不過就睇實佢囉,手拎個cushion,
有咩野就墊落去 *0*
rock_his 2008-7-18 11:53:51 AM
得仔都成日跳來跳去,有時都失足跌落泥,驚驚!!!
kwaikwai 2008-7-18 12:58:41 PM
didi 都好鐘意跳上sofa 玩~
以前佢細個就成日差錯腳~嚇得我~
但而家大隻仔就好輕鬆跳上黎~ :037:
死衰鬼 2008-7-18 03:13:23 PM
上次小笨想跳上我間床跟住兩隻手上到腳上唔到
"登"親個patpat 成日唔敢上:046:
cloudcloudgrace 2008-7-18 03:40:35 PM
小財同小龜子成日等我唔留意佢地既時間跳上 sofa 呀:043: 不過我諗都係運動之一就由得牠們了,而且 sofa 都應該不會太高,牠們應該冇問題的

快速發帖