妹妹明明係識尿尿,但係永遠都係周圍柯。

之前執佢返屋企,佢太細個,有病,所以都由佢亂尿尿都唔鬧佢,
可能個時寵壞左,而家真係好無大無細。

尋日唔舒服留係屋企,
突然聽到好大聲尿尿聲,我即時去望,見到二隻兔都係上層,
心諗 "大鑊",望下MIFFY,佢趴係到雲石到,再望下妹妹,佢企係落下層既門口 ...
用手摸下樓下D草 ...
妹妹企個到既樓下全部濕哂 :046:

將所有草全部扔哂,清潔好個籠之後,
捉左妹妹出黎鬧,鬧左好耐,鬧到佢縮左係垃圾桶旁邊唔敢郁。
(對佢黎講應該覺得有隻恐龍出現左 >3<)
MIFFY 走左出籠,一個大屁屁坐係我大脾,
咁我就拎盒木瓜丸出黎諗住俾 MIFFY 食,
妹妹聽到聲,又撲黎,之後俾我喝住,佢又匿返去垃圾桶到。

到今朝,佢又係個籠到亂柯,不過唔係係樓上柯,而係地下。
又俾我捉出黎鬧,佢又企係垃圾桶旁邊唔敢郁,仲俾我鬧到佢賴尿係垃圾桶旁邊  = =||||

都唔知點解,明明分開籠個陣,佢都識去廁所,最多一星期失手1-2次,
但到一齊住,竟然日日係咁樣 ...
希望佢而家只係霸地盤先周圍柯LA ....

好彩MIFFY唔係下層咋,如果係既話 MIFFY 成身尿我真係想死 ~"~
Cwk 2008-7-22 02:32:00 PM
會唔會妹妹自己住個 陣,個toilet得自己種味容易分
一起住多左miffy陣味唔識分或者未習慣?
vice0926 2008-7-22 02:55:07 PM
妹妹係咪賓尼兔?
我極度懷疑賓尼兔呢隻種有鋪癮..
我家mio(貓貓兔)永遠都唔會咁..
唯獨是hachi久唔久發一次癲..
lingyan 2008-7-22 03:13:22 PM
人地話BUNNY係聰明,但我覺得完全唔係 ....

MIFFY 係貓貓兔,佢自從學識左去廁所,真係無再失過手,
已經係識認廁所,所以廁所係地下佢都識得返落去尿尿 ....

妹妹係 BUNNY,明明學識都要咁樣做 ... 都唔明點解 ...
二個廁所又係亂尿尿,一個又係一樣 ....
Colleen 2008-7-22 10:29:06 PM
妹妹都好驚你鬧wor,你加油鬧多兩鬧la,遲d就會乖乖ga la~

我包包都比我鬧左成個月佢先唔再prison break~
死衰鬼 2008-7-23 02:17:04 PM
我都覺小笨好鬼蠢:046:
阿度 2008-7-23 02:40:47 PM
同我情況一樣呀....
小純又係bunny,同閃閃同居換籠後
十次尿尿總有3-4次係亂痾~~好在閃閃識唔踩d尿
唔係兩隻都濕哂就煩
lingyan 2008-7-23 03:35:04 PM
慘在miffy 唔識閃開 .. 照踩。

妹妹知道尿左係邊,佢就識閃...
次次都係miffy d手手腳腳同屁屁中招。
好彩唔係尿尿照頭淋咋 ...

對於妹妹黎講,應該覺得有隻大恐龍出現 ...
以前就係唔會鬧佢,而家鬧佢佢就驚 ...

而家佢地分開左住...
妹妹又好似 ... 無亂all ....
究竟係霸地盤定係真係上左樓上就唔識all呢 ...
不過肯定既係....妹妹一定唔識認廁所 =.=
大富翁 2008-7-23 03:48:46 PM
可能妹妹絕左育之後會好d 呢...!!!!
miffy 唔好再踩d 尿尿啦...唔係搞到手手腳腳都好黃..唔令啦
光之天使)) 2008-7-23 04:46:28 PM
可能係岩岩換左籠所以會咁樣~

total(bunny)係舊籠都識去廁所....唔會失手,
依家換左個大籠,都係用返果個廁所,都係放返果個角~
但係就係個籠周圍尿尿....

唔通bunny真係...笨d!?:050:
lingyan 2008-7-23 05:30:00 PM
換左新籠好耐囉,都起碼一個月。
忍左佢成個月唔鬧佢 ~"~

之前見過人話 BUNNY 係比較聰明....
但係我完全唔覺得 ....

所以我覺得貓貓兔係比較聰明 ....
chrisyan 2008-7-24 12:21:47 AM
我覺得bunny係比較"奸":057:
lingling 2008-7-24 12:30:45 AM
好耐之前fifi咪係上層all,毛毛係下層囉:024:
lingyan 2008-7-24 12:32:29 AM
真係撞佢個鬼,
尋晚將佢地二隻分開左,
妹妹到而家都無ALL錯 = =|||

玩野乎 ? :076:

快速發帖