請問有冇兔兔睇過dr. betty?? 咩病同ok嗎????  細佬好似情況差咗, 好擔心....
lingyan 2008-8-6 10:41:32 PM
睇過,二隻都係睇佢。

睇過一次腸停、一次嚴重同輕微既呼吸道感染、一次絕育。
‵小瑩 :])) 2008-8-6 10:53:30 PM
我芝麻斷手睇過一次,,
好細心呀佢..我覺得幾好!
kwaikwai 2008-8-6 10:53:52 PM
我覺得佢唔錯呀~
之前didi 有2次腸停~
佢都顯得好擔心, 怕佢真係會出事~
大富翁 2008-8-6 11:15:36 PM
CACA連續 睇過BETTY 3個月左右!!
因為CACA 有側頭...中耳炎...介癬....腳瘡...耳仔發炎!!!!
一直都好關心CACA!!!!
係一位好獸醫!

pinwheelfish 2008-8-6 11:21:55 PM
想問大家, 其實細佬食緊baytril "擴"生素, 係咪應該等佢完成14日先去睇其他醫生呢?? 我唔知係我太心急, 太擔心, 所以唔知點算好... 請問你地兔兔用幾耐先好番?? 中間有冇反反覆覆??
chrisyan 2008-8-6 11:22:43 PM
個個都係有讚無彈架~
大富翁 2008-8-6 11:33:39 PM
原帖由 pinwheelfish 於 2008-8-6 11:21 PM 發表
想問大家, 其實細佬食緊baytril "擴"生素, 係咪應該等佢完成14日先去睇其他醫生呢?? 我唔知係我太心急, 太擔心, 所以唔知點算好... 請問你地兔兔用幾耐先好番?? 中間有冇反反覆覆??

我之前CACA 睇其他VET 個時都好似你GE細佬咁都係食緊baytril!..但我又唔放心WO!
我就同CACA 轉左睇BETTY!!...BETTY 都係叫我繼續食.!!
所以都係冇影響!
請問你地兔兔用幾耐先好番<-----用左4個月...(但係要睇反兔兔咩病)CACA係因為中耳炎需要睇咁耐
中間有冇反反覆覆?<----有!!!反覆左好多次!
pinwheelfish 2008-8-6 11:34:00 PM
?? 唔明......????
大富翁 2008-8-6 11:34:04 PM
原帖由 pinwheelfish 於 2008-8-6 11:21 PM 發表

我之前CACA 睇其他VET 個時都好似你GE細佬咁都係食緊baytril!..但我又唔放心WO!
我就同CACA 轉左睇BETTY!!...BETTY 都係叫我繼續食.!!
所以都係冇影響!
請問你地兔兔用幾耐先好番<-----用左4個月...(但係要睇反兔兔咩病)CACA係因為中耳炎需要睇咁耐
中間有冇反反覆覆?<----有!!!反覆左好多次(但真係依兔兔GE 情況而定)
pinwheelfish 2008-8-6 11:38:03 PM
caca咁多病咪擔心死??? 你好叻呀~~ 自從細細佬死得咁慘之後, 我日日都好大壓力, 我要攞多d正能量出嚟先得~~ 可唔可以講吓你點面對??
大富翁 2008-8-6 11:58:11 PM
原帖由 pinwheelfish 於 2008-8-6 11:38 PM 發表
caca咁多病咪擔心死??? 你好叻呀~~ 自從細細佬死得咁慘之後, 我日日都好大壓力, 我要攞多d正能量出嚟先得~~ 可唔可以講吓你點面對??

一定好擔心咖..就算而加CACA 已經唔洗再去..但我都打算..定期同CACA 返去做BOBY CLICK!!
冇咩點面對咖..因為一定要面對啦..冇可能唔要佢..!!
所以只可以同CACA一齊加油!!!!
當時CACA岩岩病左..我真係擔心到想死..!!
點睇都唔好..而且仲愈黎愈差!!
有一刻真係想放棄佢..但係CACA 個時得個幾個月.!!咁就要走!!我覺得好可惜!!
所以我只好頂住上...最後..我係成功左喇.!!
雖然CACA 而加仲係側頭...仲係咁唔聽話..仲係咁中意係我張床到小解!
但係睇到CACA 認到我係主人...好開心咁食草.!!
咁樣諗返之前..我冇放棄佢..係冇錯咖.!!
只要兔兔好返..咩事都冇所謂啦!!所以你都要加油!!
hh0 2008-8-7 12:07:17 AM
caca 有你照顧真係好幸福
lingyan 2008-8-7 12:19:00 AM
miffy 係大圍個陣都係食呢隻抗生素,
但係食左一個月都唔好,轉去 betty 到,佢都話呢隻藥好,
但係個陣食左成個月都無好轉,
先再轉左另一隻再強既抗生素。

絕育之後betty開個隻抗生素都係 baytril。

miffy 個隻係大圍醫左個幾月,再係betty到醫左個幾星期。
睇大圍個個幾月都反覆好多次,差唔多每隔2-3日就要帶佢睇急診。

你要加油阿!
兔兔有你照顧一定好快好返!
pinwheelfish 2008-8-7 02:24:01 PM
多謝係地支持, 我book到dr.betty la~~ 一陣5:00去睇~~ 啱啱丁返到屋企, 好彩細佬仲响度, 不過睇得出佢好辛苦, 而家抱住佢, 好似好咗少少, 我知佢會加油嘅~~

快速發帖