/....,,....

wong906 2008-8-7 08:42:07 AM
hai... are you happy or are u shock??
wesky 2008-8-7 09:11:53 AM
wesky 2008-8-7 09:25:10 AM
佢地唔係分開養架咩? 又會生bb都有..
正常唔駛點操心, 兔媽會照顧~
wesky 2008-8-7 09:50:40 AM
如果兔媽肯餵, 就無問題~
bb 當然係一齊啦, 要食奶嘛
‵小瑩 :])) 2008-8-7 12:25:59 PM
bb應該同媽媽一齊住..
咁先可以定期有奶食嘛..你睇下媽媽係咪每隻都有照顧就得喇~

點解會無啦啦生左?
兩隻兔幾大啦??遲d帶佢地去絕育啦..
記住要分開番爸爸同媽媽...唔好再俾佢地一齊玩住先喇~
鑰匙 2008-8-7 01:12:30 PM
想睇相ar, 快d post出黎啦.
‵小瑩 :])) 2008-8-7 01:17:21 PM
記住要自己照顧番d bb呀*v*
千其唔好唔要佢地:014:

關於bb d野你可以問下有經驗既人呀,,好似tiffany咁@@
leokobejack 2008-8-7 02:34:35 PM
而家唔好理點解會咁住喇~~
bb係個幾2個月內,都要食奶的
通常兔媽媽一日會餵2次奶
餵奶既時候,兔媽媽會行去bb身邊
而bb都會爬去兔媽媽下面飲奶的
如果想知bb有冇飽,就留意個肚仔係咪漲既
如果唔係就要自己抱住bb去兔媽媽下面再餵過
最好抱bb之前,要先摸下兔媽媽
而兔媽媽係呢段時間,要多d營養,比多d alfafa

大約7至十日到,bb會開眼仔架喇
jennytyy 2008-8-7 03:15:54 PM
努力照顧佢地一家四口呀~
大富翁 2008-8-7 03:32:10 PM
又會咁奇怪GE??冇啦啦生左BB??
要小心照顧呀!!!
希望BB 可以快D 健康長大啦~
Colleen 2008-8-7 04:55:10 PM
希望bb快高長大丫!!!

努力丫
lingling 2008-8-7 07:41:33 PM
BB健健康康,快高長大!
快D POST相,好想睇兔B:021:
tiffany 2008-8-8 12:14:27 AM
其實你都唔駛理d bb住架喇
因為兔媽媽會自已照顧佢地
傻貓有冇咬自已d毛毛出黎呢?
如果冇你就俾條毛巾bb保暖啦
傻貓會自已餵奶架喇
不過你要留意係咪隻隻都食到奶
你而家要俾多小小糧同a草傻貓食就得架喇
rock_his 2008-8-8 12:36:45 AM
..........................

快速發帖