睇完一定會笑嘅野~~
睇完一定會笑嘅野~~

白痴包裝標籤

中國有些產品上的說明標籤很有智慧,信不信由你以下是一些產品標籤上的說明。

1. Sears吹風機:睡眠時請勿使用  
(有人可以一路訓教,一路吹頭??)

2. Dial香皂:使用說明:如一般香皂使用  
(咁即係點用呀??)

3. Swanson冷凍食品:食用方法:建議先解凍  
(哦~~原來要解凍嘅~~)

4. 某飯店提供的浴帽外盒寫著:適用於一顆頭   
(唔通可以兩個人一齊用??)

5. Tesco's Tiramisu點心:(印在盒子底部) 請勿倒置  
(佢個標籤真係印岩地方呀~)

6. Marks&Spencer;麵包布丁:本產品加熱後會變熱   
(唔通加左熱會變凍?)

7. Boots兒童咳嗽藥:2-4歲兒童專用:服用後請勿開車或操作機械   
(唔好比d兒童揸bb車同唔好比佢用搖控!)

8. Nytol安眠藥:服用後的徵狀:可能會引起嗜睡   
(咁唔係食黎做咩??)

9. 某中國製聖誕節燈泡:限室內或室外使用   
(仲有第三個地方可以用??)

10. Sainsbury's罐裝花生:警告--內含花生。  
(好驚呀~~原來罐裝花生係有花生架~好采得你話的知咋~~)

11.美國航空的堅果點心包裝上:使用方法:打開包裝,吃堅果  
(哦~~原來最重要的步驟係打開個包裝!!)
wesky 2008-7-3 09:36:08 PM
哈哈~~  中國D野真係搞笑
5. Tesco's Tiramisu點心:(印在盒子底部) 請勿倒置  
(佢個標籤真係印岩地方呀~)

當睇到呢個標籤時, 已經倒置左LU~:073:
kentammy 2008-7-3 11:22:12 PM
我覺得最正係呢個!!
10. Sainsbury's罐裝花生:警告--內含花生。  
(好驚呀~~原來罐裝花生係有花生架~好采得你話的知咋~~)
chrisyan 2008-7-5 01:45:38 AM
哈哈~聽過呀呢個~不過D牌子好似未聽過~
coinss 2008-8-22 12:14:21 AM
11.美國航空的堅果點心包裝上:使用方法:打開包裝,吃堅果  
(哦~~原來最重要的步驟係打開個包裝!!)
唔打開包裝點食??

快速發帖