短毛賓尼兔應該用咩梳?
要用兩把呀??
一歲大,女仔!!~
可唔可以俾相我睇睇?
我想知點樣之後去買,
去邊到買??

‵小瑩 :])) 2008-8-21 11:31:15 AM
嘩~好可愛丫-3-!!
有尿片可以唔洗用網底啵~網底對腳腳唔好的?
仲有舊磨牙石都係不必要的~

芝麻係短毛兔~
我自己就用緊呢把梳..

好多PET SHOP都有得賣..
可以過一排去q兔買..佢d梳幾抵的!

另外可以用針梳~能夠梳走打結/死毛...

lingyan 2008-8-21 11:42:24 AM
短毛BUNNY 唔係好建議用針梳 ... 即係一枝枝鐵枝仔個隻 ...

用返有 D 膠粒包住個針頭個隻,會無咁痛。

妹妹都係短毛 BUNNY,用 MIFFY 既針梳佢覺得痛,一梳就跑 ...
最後都係買返個有膠粒包頭既梳俾佢用。
chole)) 2008-8-21 01:12:32 PM

回復 2# 的帖子

唔洗磨牙石呀??
咁係咪應該俾返舊磨牙木呢??
chole)) 2008-8-21 01:13:36 PM

回復 3# 的帖子

哦,
咁一隻短毛bunny應該要幾多隻梳?
幾多隻唔同類既梳?
點用??
‵小瑩 :])) 2008-8-21 01:19:11 PM
原帖由 chole 於 2008-8-21 01:13 PM 發表
哦,
咁一隻短毛bunny應該要幾多隻梳?
幾多隻唔同類既梳?
點用??

一隻梳都可以@@
我張圖藍色o個把都ok..
主要把梳要係唔吉手既就得~
仲有把就係好似人既相咁的..
借hh0的相一用..

右邊o個把~可以梳順d毛毛-3-

chole)) 2008-8-21 01:24:06 PM
哦,咁我買兩把黎都好!!~
lingyan 2008-8-21 01:27:59 PM
短毛 bunny 用小瑩個隻比較好,有d粒粒係到無咁痛。
小塋個把係邊買 ga,好似幾舒服咁。

磨牙木買唔買都得,反正都唔多用 ...
屋企個串木都已經開始封塵 ....
‵小瑩 :])) 2008-8-21 01:33:07 PM
原帖由 lingyan 於 2008-8-21 01:27 PM 發表

買左好耐嫁喇-v-都有2年XD
係pet shop買嫁咋..幾十蚊一把~
我自己都覺得幾舒服..因為一d都唔吉的!
vice0926 2008-8-21 02:14:17 PM
原帖由 lingyan 於 21-8-2008 01:27 PM 發表

哈哈哈..我屋企果舊蘋果木都係呀!
果日見到舊木入面d窿窿鋪晒塵..
所以其實呢d磨牙用品都冇乜用..
佢地自自然會拎d唔咬得ge野黎磨..= ="
chole)) 2008-8-21 03:39:19 PM

回復 10# 的帖子

哦,
咁食草好似只係磨到入面果d牙,
草磚只係磨到前面既牙,
係咪呢?
zipzip 2008-8-21 04:02:50 PM
原帖由 vice0926 於 2008-8-21 02:14 PM 發表

哈哈哈..我屋企果舊蘋果木都係呀!
果日見到舊木入面d窿窿鋪晒塵..
所以其實呢d磨牙用品都冇乜用..
佢地自自然會拎d唔咬得ge野黎磨..= ="

我屋企個舊都係呀....之後唔再買木..
奶茶話比紙盒佢好過 :056:
seefun 2008-8-21 04:06:35 PM
食草時要咬斷的草,咁就可以磨到前面的牙喇,
所以唔一定需要磨牙木或食草磚的.

毛刷或按摩膠梳都適合短毛兔用.
其實用邊種梳是兔兔選的,
有時都要佢地鍾意,唔係一梳即走.
chole)) 2008-8-21 04:14:56 PM

回復 13# 的帖子

哦....
不過Rainbow主人話佢好乖,
任人抱,
任人梳喎
seefun 2008-8-21 06:30:49 PM
原帖由 chole 於 2008-8-21 04:14 PM 發表
哦....
不過Rainbow主人話佢好乖,
任人抱,
任人梳喎

咁乖呀,真抵錫喇.

快速發帖