jobe依家用緊feline fresh, 想試下其他墊料, 唔知大家用乜墊料呢?邊隻好呀?
(jobe已識去toilet, 墊料只放係toilet入面,佢唔會食的)

breeder celect cat litter, woody cat 好無架?
jennytyy 2008-8-25 03:11:30 PM
原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-8-25 01:41 PM 發表

味就一定無木粒吸得咁勁嫁喇~
不過勉強都可以@@

明白﹗:072:
jennytyy 2008-8-25 03:12:05 PM
原帖由 SheR_bb 於 2008-8-25 01:10 PM 發表
最初用 "小動物環保再造紙砂 " 但用過2包之後, 覺得佢入面有好多垃圾
d垃圾好似電芯個d皮咁 (好似錫紙咁) 所以就冇用
跟住人地話木粒好~就試左plospan, 吸味係幾好~但係一濕水就碎哂
會"痴" 到兔兔成身都係, so 就 ...

點解放入洗衣袋用gei?
jennytyy 2008-8-25 03:12:46 PM
原帖由 lingyan 於 2008-8-25 01:28 PM 發表

我個包,連埋隻鼠一齊用,都用左成2個月多。

尋日出開MK,就去左 Q - PET 買,83 蚊包,
返到屋企即時 ... 全身大洗  /_\

咁真係要大洗呀, 高危地方
SheR_bb 2008-8-25 07:39:48 PM
哈哈~因為我太無謂了~

原因實在太多喇~
1) 個陣用木粒, 濕左之後變碎, 而鬆餅好鐘意由左邊跳去右邊,
咁d 木碎又由左邊飛到去右邊, 又成身都係碎, 所以就諗出用網網入住d木粒,
就算碎左都係係個袋入面, 唔會周圍飛

2) 因為我想用抹手紙墊住個toilet底好似乾淨d ma,
咁鬆餅大個左之後好為食, 成日食左d紙巾,
then 我把抹手紙放入袋入面, 咁佢就咬唔到喇

3) 鬆餅好鐘意係草兜"摷"d草黎食, then唔食既草會俾佢掉哂落toilet,
揀到冇得揀就會食返toilet d 草, 我費事佢誤食左d墊料

4) 早排開始, 佢好鐘意挖toilet, 挖到周地都係,
用左網網, 佢挖得開心, 我清潔得仲開心

總結: 就係因為我懶, 怕麻煩, 所以就用網網喇~哈哈

快速發帖