jobe依家用緊feline fresh, 想試下其他墊料, 唔知大家用乜墊料呢?邊隻好呀?
(jobe已識去toilet, 墊料只放係toilet入面,佢唔會食的)

breeder celect cat litter, woody cat 好無架?
vice0926 2008-8-25 11:12:54 AM
breeder紙貓砂吸水都幾好ga~但係吸味就麻麻地..
lingyan 2008-8-25 12:20:43 PM
Breeder Celect Cat Litter、小動物環保再造紙砂 (好似換左包裝,而家係白色面)、
WODDY CAT 都用過。

WODDY CAT 因為遇水變粉,兔兔成日打乞痴,所以無再用,改用紙砂。
貓仔牌同小動物二隻牌子,貓仔牌質素上我覺得比較好,
小動物牌子 D 紙砂又粗又卷唔實,上次買個包用到尋日無哂,
都仲見到有 D 鋁片同紅色既膠,用到底個陣仲要好碎粒粒。
貓仔牌就一條條差唔多長,卷得都幾實,暫時仲未見到有雜質,
以前用過到底個時都無乜碎粒粒。

而家我用豆腐砂+紙砂,紙砂吸水 豆腐砂吸味,都幾好用。
jennytyy 2008-8-25 12:27:17 PM
原帖由 lingyan 於 2008-8-25 12:20 PM 發表
Breeder Celect Cat Litter、小動物環保再造紙砂 (好似換左包裝,而家係白色面)、
WODDY CAT 都用過。

WODDY CAT 因為遇水變粉,兔兔成日打乞痴,所以無再用,改用紙砂。
貓仔牌同小動物二隻牌子,貓仔牌質素上 ...

豆腐砂和紙砂即係邊隻呀?
‵小瑩 :])) 2008-8-25 12:38:58 PM
我同miffy媽一樣@@
用緊Breeder紙砂~
我覺得好用過木粒-3-"感覺上易打理D!

紙砂係呢個樣~:060:

[小懶] 2008-8-25 12:50:49 PM
原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-8-25 12:38 PM 發表
我同miffy媽一樣@@
用緊Breeder紙砂~
我覺得好用過木粒-3-"感覺上易打理D!

紙砂係呢個樣~:060:

幾錢一包??
lingyan 2008-8-25 12:52:55 PM
最衰我個時唔記得影低D相,
小動物個隻真係幾差 ....
我尋日用到底,見到 D 碎粒粒,我自己係到講 "唔係呱,紙砂都可以同草一樣碎成咁"。
二個價錢差唔多,梗係買貓仔牌啦 (Breeder包裝面有隻可愛既貓仔 >/////<)。

豆腐砂我係奧海城個間 PET SHOP 買 GA,個名唔記得左 Lu~!!
返到屋企我再睇下。
‵小瑩 :])) 2008-8-25 12:53:01 PM
原帖由 [小懶] 於 2008-8-25 12:50 PM 發表

幾錢一包??

我呢個size 160蚊一包~
lingyan 2008-8-25 12:54:22 PM
原帖由 [小懶] 於 2008-8-25 12:50 PM 發表

幾錢一包??

尋日買左一包, 15 liters 83蚊。
同小動物個隻一樣價錢。
jennytyy 2008-8-25 01:03:24 PM
原帖由 lingyan 於 2008-8-25 12:54 PM 發表

尋日買左一包, 15 liters 83蚊。
同小動物個隻一樣價錢。

好似呢款都幾好woo, 你係邊度買呀?
一包用幾耐度?
jennytyy 2008-8-25 01:04:17 PM
原帖由 lingyan 於 2008-8-25 12:52 PM 發表
最衰我個時唔記得影低D相,
小動物個隻真係幾差 ....
我尋日用到底,見到 D 碎粒粒,我自己係到講 "唔係呱,紙砂都可以同草一樣碎成咁"。
二個價錢差唔多,梗係買貓仔牌啦 (Breeder包裝面有隻可愛既貓仔 >/////

好呀, 等你個名~
jennytyy 2008-8-25 01:05:02 PM
原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-8-25 12:53 PM 發表

我呢個size 160蚊一包~

吸味好唔好呀?
SheR_bb 2008-8-25 01:10:27 PM
最初用 "小動物環保再造紙砂 " 但用過2包之後, 覺得佢入面有好多垃圾
d垃圾好似電芯個d皮咁 (好似錫紙咁) 所以就冇用
跟住人地話木粒好~就試左plospan, 吸味係幾好~但係一濕水就碎哂
會"痴" 到兔兔成身都係, so 就轉返紙粒~
依家就用緊Breeder Celect Cat Litter 紙粒~講真呢隻唔太吸味but易清理,
不過我會用洗衣袋入住d墊料, 所以諗緊好唔好用返木粒
lingyan 2008-8-25 01:28:08 PM
原帖由 jennytyy 於 2008-8-25 01:03 PM 發表

好似呢款都幾好woo, 你係邊度買呀?
一包用幾耐度?

我個包,連埋隻鼠一齊用,都用左成2個月多。

尋日出開MK,就去左 Q - PET 買,83 蚊包,
返到屋企即時 ... 全身大洗  /_\
‵小瑩 :])) 2008-8-25 01:41:13 PM
原帖由 jennytyy 於 2008-8-25 01:05 PM 發表

吸味好唔好呀?

味就一定無木粒吸得咁勁嫁喇~
不過勉強都可以@@

快速發帖