媽咪咳左成個week(睇左2次e生都唔好返)
而且今日咳得仲勁
我見d痛毒咁勁
就叫佢:'媽咪.咳個陣要um 一 um個咀'(佢每一次都好用力咁咳)
如果唔係傳比兔兔真係大件事,(不過我又唔敢指明因為怕兔兔比佢傳染)  
但佢又一直聽唔到.照咳
最後無計,我就扮曬野話: '媽咪,唔好對住兔兔咳.兔兔病左要睇幾千蚊e生嫁!!'
then,,比佢鬧得好勁...
我都知佢做咩咁嫐..我自己無啦啦比人勁鬧都好唔開心..

wesky 2008-8-26 12:29:54 AM
可能嬲你著緊隻兔多過佢瓜~~
陪你媽咪去睇第二個醫生啦~~
TIFF8 2008-8-26 12:31:34 AM
可能係,,,我一開始都驚,><唔敢講得太白,,
佢今日岩岩轉左睇中e

哈,岩岩我見到一個'處理干咳既post'!!可能有用!

‵小瑩 :])) 2008-8-26 12:40:11 AM
其實好多家人都會覺得係隻兔兔搞成佢咁~
因為兔兔可能d毛毛周屋飛~~
會令到人敏感或者唔舒服嫁~

如果你驚整到兔兔既, 可唔可以將兔兔放去屋企第2個位先@@?
chrisyan 2008-8-26 04:46:08 AM
以後要識做呢~~~~~
jennytyy 2008-8-26 09:28:08 AM
媽咪可能怪你緊張兔仔都理媽咪呢﹗
關心多d媽咪
vice0926 2008-8-26 02:09:39 PM
係呀..我呀媽都成日咁樣鬧我..
又話養到我咁大錫隻兔仔多過錫自己呀媽..
我聽到就會話..你自己都拎隻兔仔黎同自己比較啦~
咁有咩好講jie..
TIFF8 2008-8-26 03:41:58 PM
屋企細,,媽咪又唔比我放入ROOM...
不過我媽咪後尼好似覺得自己鬧得我太勁,又想 (dum)下我咁,,:061:
vice0926 2008-8-26 04:50:49 PM
咁好ge..
我呀媽連地下跌左一條草都會鬧ga..
更唔好話屎彈同埋尿..
如果有我實比佢殺死!= ="
$$)) 2008-8-26 10:52:42 PM
:048: 又唔係個個媽咪都係咁,我都係兩個女女的媽咪,我個大女話想養兔仔,我都買左可樂仔同牛奶妹比佢,不過清潔就係我搞,不過我都搞得好開心,因為兩隻兔兔真係好可愛
TIFF8 2008-8-27 12:08:36 AM
:037:  咁好既!
黑色個隻兔兔叫可樂仔??

我無諗過爸爸會買隻兔仔比我..
因為媽咪一向都反對養小動物
買返尼個時我仲以為個只袋入面係一條頸巾!xd
不過同時又有d唔開心.因為反正都係要養,點解唔去領養,,
點都好,我好開心可以同維維一齊^^
vice0926 2008-8-27 03:10:19 PM
咁好ge.......
我屋企人好冇愛心ga..
好唔鍾意小動物..
真係羨慕有d咁好ge屋企人~

快速發帖