上個月買左muffin 模,就成日整好鬼簡單的muffin la~!

為左嚮影小ying,我post 晒出黎:031: :031: :031:

第一次整既muffin -- 香蕉muffin

蘋果muffin

榛子醬muffin

橙醬muffin

冇牛油的檸檬muffin

藍莓muffin
chrisyan 2008-9-6 06:04:47 AM
藍莓呀~~:023:
其實香港何文田有間叫Panash ge 朱古力藍莓muffin真係正到庳~~~
Colleen 2008-9-6 06:36:57 AM
原帖由 chrisyan 於 2008-9-6 06:04 AM 發表
其實香港何文田有間叫Panash ge 朱古力藍莓muffin真係正到庳~~~

西營盤都有間丫,不過未試過佢d包
‵小瑩 :])) 2008-9-6 09:51:08 AM
嘩~~~colleen~~~
你收收埋埋咁多muffin唔得嫁喎XD
幾時返黎香港同大家分享下~~:039:
鑰匙 2008-9-6 11:31:29 AM
我都好想食, 我都買左muffin模, 一個模可整12個muffin, 但買左返黎先知放唔入焗爐 ><
我個焗爐太細:077:
大富翁 2008-9-6 04:22:37 PM
哇.......點解你可以整到咁靚ge??
我從來都唔識整咖..好叻呀!!!:063:
‵小瑩 :])) 2008-9-6 04:46:09 PM
原帖由 大富翁 於 2008-9-6 04:22 PM 發表
哇.......點解你可以整到咁靚ge??
我從來都唔識整咖..好叻呀!!!:063:

colleen整d野真係好靚:039: :039: :039: (羨慕中‥‥‥)
[小懶] 2008-9-6 07:15:46 PM
好靚呀:023: 好好味咁wo(流口水....) :039:
Colleen 2008-9-6 07:19:45 PM
原帖由 鑰匙 於 2008-9-6 11:31 AM 發表
我都好想食, 我都買左muffin模, 一個模可整12個muffin, 但買左返黎先知放唔入焗爐 ><
我個焗爐太細:077:

我個oven 都好細,每次都只可以焗6個muffins:050:
Colleen 2008-9-6 07:22:11 PM
原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-9-6 04:46 PM 發表

colleen整d野真係好靚:039: :039: :039: (羨慕中‥‥‥)

小ying 你整果d都好靚ga!!

我之前search d muffin 既食譜,d人話muffin 要爆開先叫整得好,你見我第一次整既香蕉muffin 都冇爆開ga

熟能生巧:053:
[小懶] 2008-9-6 08:00:24 PM
原帖由 chrisyan 於 2008-9-6 06:04 AM 發表

講起panash....
我有次晌九龍灣panash買左件黑糖午茶蛋糕,
點知一搣開就見到蛋糕裡面有張膠紙,膠紙上面仲印滿"panash" 好恐怖:024:

‵小瑩 :])) 2008-9-6 08:04:50 PM
原帖由 [小懶] 於 2008-9-6 08:00 PM 發表

講起panash....
我有次晌九龍灣panash買左件黑糖午茶蛋糕,
點知一搣開就見到蛋糕裡面有張膠紙,膠紙上面仲印滿"panash" 好恐怖:024:

嘩..咁都賣得俾人既..
咁後尾點呀?
[小懶] 2008-9-6 08:05:49 PM
原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-9-6 08:04 PM 發表

嘩..咁都賣得俾人既..
咁後尾點呀?

無呀,兔爸話可能係整包果個人特登玩野,
我地掉左就算= =
因為d包太好味,之後都依然繼續幫趁= =

kellyyip0203 2008-9-7 05:48:40 PM
好正啊!!!!!!!!!!!
好想食:001:
pinwheelfish 2008-9-7 10:33:13 PM
可唔可以post檸檬 & 藍莓muffin食譜出嚟呀??? thanks~

快速發帖