我之前比糧同菜同草,食食下二隻兔都對草冇哂興趣

你地會唔會咁?

有冇方法令佢地有返興趣吃草?
‵小瑩 :])) 2008-9-12 12:05:26 AM
草先係主要既糧食啊~~~~~
你要狠心d...一係俾少d糧, 或者完全停左糧~
佢地肚餓就自然會食草嫁喇~
菜菜都唔好俾咁多住...
佢地幾大? 可以混d A草黎吸引佢地食~
debbie1222 2008-9-12 12:10:29 AM
7-8個月大

呢幾日已經開始比少左糧同菜,但係都係咁   仲有冇d咩方法??

最慘係岩岩比新鮮草佢地都唔食,要喂先得><
‵小瑩 :])) 2008-9-12 12:12:09 AM
佢地食緊咩牌子既草草?
會唔會係草草唔新鮮或者佢地唔鐘意食呢個牌子既草?

試下親手餵佢地食, 如果得就要狠心cut糧嫁喇~
debbie1222 2008-9-12 12:15:32 AM
食緊oxbow既T草

仲有香味,220個包,,你地會吃幾耐左右?
‵小瑩 :])) 2008-9-12 12:32:28 AM
隻隻兔都唔定..有d兔友養2隻兔,,唔洗一個月就食哂~~
我自己o個2隻就食2個月,,,
不過而家薯仔黎左,,佢好鐘意食草草,,日日食3個草波呀~
debbie1222 2008-9-12 12:38:06 AM
你地d草碎點處理??

佢地唔食...所以次次都差唔多倒左成3分1包
wesky 2008-9-12 12:39:53 AM
搵隻碗裝住俾佢地食
佢地都幾鍾意
debbie1222 2008-9-12 12:41:07 AM
下次試下先:054:
光之天使)) 2008-9-12 01:47:11 AM
以前我仲係一包包草咁買返黎果陣,
次次都剩返好多草碎,
通常我都唔會用碗倒比total食,
我會放個袋係地下,推total入去食:031:
等佢感覺下比d草包圍住咁食...(不過出返黎會成身草...)

同埋咁樣只可以玩一次~(兔仔會邊食邊痌):026:
jennytyy 2008-9-12 10:42:29 AM
我買9lb草,夠jobe食兩個月, 你俾好多菜佢食?
我通常俾一碗菜度咋
debbie1222 2008-9-12 02:58:28 PM
菜唔多架~2隻兔,每日共2-3條菜心+1杯乾糧+乾草
我d兔兔好揀食....成日等食菜及乾糧:054:
我今日狠心d,只比乾草佢地食, 再溝d A草碎落去:057:
好似幾好,起碼佢地有反應先:010:
謝謝咁多位:002:
:049:
‵小瑩 :])) 2008-9-12 05:25:48 PM
1杯乾糧*0*..........????????????/
咁多.............
一日早晚食一次, 各二至三平匙(外賣匙)好喇..
debbie1222 2008-9-12 11:38:39 PM
吓~原來咁少就得.....明白
我會餵番正確份糧
我今日買左APD A草(第一次買這牌子),打開後嚇死,見到D草D綠色好唔自然(好似人造色素咁),D枝有D部份有綠色,有D冇...好假,你地試過這牌子末,聽講係最好牌子喎,點睇呢?係咪我錯覺呢~.~

快速發帖