我隻兔兔"DUM" 後腳, 唔知係唔係因為佢見到我昨日買多左隻新成員, 唔高興...
可以點處理? 我無話因為新兔兔而唔理佢GA~~~
wesky 2008-9-15 09:15:24 PM
唔高興就會dum 腳架啦~
一係唔好咁快俾佢見到你既新成員吧~
lingyan 2008-9-15 10:15:55 PM
快d tum 返佢 la,
可能佢係怕有新成員無人理佢,
所以唔開心。
尐黑 2008-9-16 07:53:04 PM

回復 3# 的帖子

dum 番佢- -''
佢會咩嫁wo....

錫佢多d d lo~
理多佢多d..
同佢講下lo
`Shusonbaby||' 2008-9-16 11:55:21 PM
我隻CoFee仔仔..少少野就Dum地-/\-'''
Tum 左佢超耐先冇事-''''-':056:
波丸媽 2008-9-17 12:30:27 PM
我2隻女比人抱完就會dum 地......
除非.........抱完有野食啦, 或者有計傾o既
芝士媽 2008-9-17 01:20:30 PM
芝士聽到高音或者太多聲(e.g. tv + radio)就dum地,但有時唔知佢dum乜.試過半夜dum爛左塊板 :043: 好在冇整損腳仔咋.
芝麻覺得太凍太熱就dum,貓貓連續大聲長喵佢都會dum.
ddman 2008-9-17 03:32:33 PM
咁你地會點TUM 返佢地GA?
kkyan01 2008-9-17 03:52:49 PM
俾d佢地鍾意食ga野, or 抱下佢
Colleen 2008-9-17 05:54:24 PM
哈哈! 我家muffin 日日dum,包包有時dum 我都唔理佢地ga!
PERRY 2008-9-21 02:58:55 PM
我個大哥哥波波日日都 dum 地ga
luckygirl1025 2008-9-21 09:34:41 PM
DUM地係咩意思呀??
芝士媽 2008-9-22 01:42:31 PM
原帖由 luckygirl1025 於 2008-9-21 21:34 發表
DUM地係咩意思呀??

dum地 means 後腳stamp heavily on the floor, 好似打樁咁 :056:
佢地dum呢,我睇下係咪太熱太凍,太嘈,或者有昆蟲入侵啦,幫佢地解決左就唔會再dum. 有時唔明芝士dum乜架,唯有摸下佢同佢傾下計,可能佢目的就係咁~
kkyan01 2008-9-22 01:54:53 PM
如果你有兩隻的話, 可能你吃醋 :053:
thomas_ccc 2008-9-24 12:47:37 PM
我家YoYo噚晚唔知係咪因為打風關係, 佢半夜係咁隔一陣就dum一下, 因為喺寵裏面, 一dum就好大聲, 隔一陣又俾佢嘈醒一次, 睇下佢, 佢又冇乜嘢~  直到最後, 我開左收音機同埋將個寵放左喺唔同既位度之後, 佢先冇再dum腳~  都真係唔知咩事, 搞到而家都好眼訓~:056:

快速發帖