小女子家中有一對小兔
雪糕 (女) , 吧啡 (仔) 都識得應自己個名 ~~
單選投票, 共有 278 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
hamster1013 2008-12-8 03:01:01 PM
我覺得布甸都知自己叫咩名架!!#^60^#
katatata 2008-12-8 03:33:54 PM
:021:  我叫一聲~花花~會撲出到門到~應我~
叫 草草~都會撲出到門應我~XD好搞笑~
花花係佢個名名~草草係佢糧食~XD
Vinkivan 2008-12-9 03:21:17 AM
湯丸就識聽, 叫佢都會應, 波子我唔知佢唔識定唔理我, 一時叫佢好似因為聽倒佢個名而應我, 但好多時叫佢都冇反應... @@
alliekapo 2008-12-15 04:26:23 PM
岩岩識#^64^#
ping.tat 2008-12-18 10:50:09 PM
我家三個衰仔都識,
奶茶一聽到人叫佢,立即走出來
coffee聽到,望你兩眼,就走去玩
嘟嘟聽到,望一下,之後就唔多理你,
cordero 2009-1-16 09:44:04 AM
個個都叫佢唔同名....最近我想嘗試統一大家既叫法.....
請大家都叫佢珍珍....但都好似唔奏效#^68^#
BarbaraFok 2009-2-7 10:09:18 PM
基本上係識既, 只係應唔應你就要睇佢心情喇:056:
cordero 2009-5-5 10:47:59 AM
我發現珍珍淨係睬兔嫲一個.....
我同兔爸點叫佢佢都唔理我地ga#^56^#
kittie 2009-5-5 12:13:52 PM
:031: 我一叫佢,佢就郁下耳仔囉, 之後跑過黎,o係我腳邊打圈,挖我條褲,然後我行去邊佢就跟去邊!!! :073:
妮妮 2009-5-5 12:24:00 PM
叫親佢名都樹起耳仔望吓你囉!有野o係手就即刻過黎!
FATO_W 2009-5-6 09:41:57 PM
我兔兔叫噹噹
成日叫佢會望你但之後又另咩面 :050:
好想佢快d識應
你地既兔兔都好醒目!:044:
angelshing 2009-5-10 07:07:24 PM
我肯定我家兔兔係知我叫佢個名, 佢都聽得明"返屋企", 因為佢如果放出黎玩夠, 我一叫"Dai Dai 返屋企",佢會好聽話咁立即返去, 如果未玩夠, 佢會知道跟住走老.
nga_miyabi 2009-5-13 01:27:23 AM
肥毛毛系識ga∼
佢好好笑, 平時一聽到就會走過黎, 然後用個鼻頂下你等你知道; 佢自己洗緊毛毛, 你叫佢, 佢會停低轉個頭去望住你; 佢訓緊覺你叫佢, 佢都會醒左搵下邊個叫佢~XDDDD
Miyako)) 2009-5-20 09:09:43 PM
我個隻淨係識認膠袋聲,唔識認名的:056:
小糖^^ 2009-7-7 03:31:28 PM

快速發帖