小女子家中有一對小兔
雪糕 (女) , 吧啡 (仔) 都識得應自己個名 ~~
單選投票, 共有 278 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
Goody09 2009-7-7 04:18:59 PM
唔知佢識唔識...佢淨係知我一叫佢就有好野食..沖埋黎我到囉
bonedog 2009-7-7 04:30:20 PM
其實我覺得我個隻係識聽, 只係在於佢理唔理我..
因為有時叫佢會走埋黎, 有時會望住你, 有時會耳仔郁郁..
但..佢有無反應都係睇佢想唔想理..
小晴兒 2009-7-14 10:26:03 PM
我家包包一聽到我叫佢~佢就以為有糧食
不之幾樂意過黎:043:
uumeme 2009-9-10 08:13:50 PM
我家所有兔兔一聽到我叫佢~佢就以為有糧食, 立即充過來
PPerry 2009-9-13 09:18:43 AM
我個衰仔兔養左5年, 叫名都無反應, 正衰仔
PPerry 2009-9-13 09:21:07 AM
真係有糧就老豆, 無糧就契弟
KooDevil 2010-5-7 09:07:31 AM
my baby doesnt react if i call her
vivipig 2010-5-12 10:30:21 PM
丁丁知佢個名, 不過應唔應就睇個心情啦~
要摸摸, 就黎, 要食, 佢係坐係個糧兜前面望我,
知道我去攞先係咁易跑去我腳到~
其他時間, 肯望我已經偷笑啦~
samsamyan 2010-10-15 04:03:33 PM
我隻Tinky bb 識聽自己個名,仲好仲意聽人講電話價
yau2121 2010-10-15 05:57:00 PM
識..不過應我都係為左D食物:046:
katy)) 2010-10-25 03:46:44 PM
識呀! 琴日屋企開左大門,出面有人經過講話 "點解今日唔帶呀B黎GE?"
呀B即刻起身望一望...

呀B… 人地講緊個人仔小朋友叫呀B JA.... #^30^#
月愛貓貓兔 2010-10-25 04:36:43 PM
佢識得ga
皆因有野食^^#^9_003^#
simonhrc 2010-10-27 04:36:41 PM
一定識, 但要係佢好細個時成日叫住佢!!
ckv3v 2011-1-30 08:29:41 PM
原帖由 simonhrc 於 2010-10-27 04:36 PM 發表
一定識, 但要係佢好細個時成日叫住佢!!

吓.禁如果佢1碎幾戈時先叫佢另一戈名..得唔得ga-_-?
yanyi:) 2011-2-2 06:35:49 PM
我係試佢地對咩名有反應先幫佢地改名既xd
呠呠對自己個名超有反應~
次次嗌佢都一定應.超可愛xd
唔洗拎住野食都會望你@_@
不過Choco就一時時~
多數聽到佢個名只係耳仔郁郁當應你:056:
肯望你已經好俾面/_\

快速發帖