我在有一對活寶貝 雪糕, 芭啡:055:
雪糕(頭像), 貓貓兔, 五歲, 女
芭啡, 賓尼兔,十個月左右, 男 (已絕育)

這個月頭芭啡絕育後, 開始與雪糕一同玩,
發覺佢成日痴實雪糕, 成日都UN佢,
昨晚,我見雪糕開始避佢,
芭啡走去雪糕到(我唔知佢係幫佢整理D毛OR咬佢),搞錯雪糕無啦啦成個跳起,
AND見芭啡用手仔抓雪糕條腰 (我唔知佢係攻擊OR同佢玩啦):046:

不過, 我都暫時分開左佢地放出黎玩

請問
1. 雪糕係咪唔喜歡芭啡呢 ?
2. 芭啡係攻擊OR同佢玩?
3. 日後可以一齊放出來嗎 ?
pinwheelfish 2008-9-20 11:41:48 AM
之前我D兔兔都有試過, LAM LAM 吓無LA LA 被LAM 嗰隻彈起, 我望真D, 佢又LAM緊GA WOO~~ 唔知係咪肉緊呢??
‵小瑩 :])) 2008-9-20 11:56:46 AM
有時佢地可能會咬左落去嫁~
不過雪糕唔鐘意佢追住,,可能因為咁樣先會彈起~

1. 雪糕係咪唔喜歡芭啡呢 ?
通常女女都唔鐘意俾人un~好多都係咁...
芭啡係咪岩岩先絕育??
如果係既,,,un un情況會慢慢減少~

2. 芭啡係攻擊OR同佢玩?
應該係同佢玩-3-因為佢係男仔嘛,,,有女仔緊係想同佢玩啦~
不過你要留意住, 只要佢無咬人地d毛就ok~

3. 日後可以一齊放出來嗎 ?
可以, 唔知你而家d籠係咪平排呢?
等佢地耐左,,熟左應該可以一齊出黎玩嫁~
或者等芭啡唔再追住雪糕黎un un~
雪糕就可能無咁怕怕芭啡喇!
kkyan01 2008-9-20 12:01:17 PM
我兩個寵都唔可以平排,
因為雪糕個寵都大啦, 做唔到平排 :046:
‵小瑩 :])) 2008-9-20 12:07:36 PM
原帖由 kkyan01 於 2008-9-20 12:01 PM 發表
我兩個寵都唔可以平排,
因為雪糕個寵都大啦, 做唔到平排 :046:

@@咁就要靠平時佢地出黎玩,,
有冇圍欄之類可以隔住佢地~但係又俾佢地見到對方呢~
Colleen 2008-9-20 04:07:27 PM
放一隻出黎玩,另一隻係籠度,咁佢地咪可以隔住籠相見la~

絕左育既兔性情可能會短暫變一變gei~
wesky 2008-9-20 04:28:55 PM
剛絕完仲會有荷爾蒙係體內
所以仲會有 un un 既情況架~
過一排就會少好多架啦~

快速發帖