講個故仔先~~~

其實我自細已經好鍾意兔仔...

小學果時....好多年生日...屋企人...朋友都係送兔仔既野比我...

但係我就從來未養過一隻兔仔...今次...係第一次...亦都好興奮...

養囝囝以後真係令我快要破產...不過我一 d 都唔會後悔...

最近仲買左兩本養兔仔既書...真係知多左好多野 ~ :053:

無論囝囝有咩事...要用幾多 $ 都好...做part time都要搵 $ 養好佢...!!

睇左本兔仔書...有一句話 "你既一生...佢可能只係你小小既過客...

而對於佢既一生黎講...你就係佢既全部" 我會永遠記住呢一句~

講真...屋企人...媽媽極討厭動物...爸爸不贊成也不反對.....

對囝囝黎講...我可能就係佢既一切...我唔會比佢有事.....

囝囝呢排成日"打黑痴"...有時仲連續幾下...係咁"痴痴痴"...

抖氣仲抖得好快...我都係唔放心...BOOK 左聽朝去寵物診所...

吉兔自有天相...!! 希望唔好係 d 咩大問題.....:050:

唔知係咪同佢玩得多...自己都"痴"埋一份...唉...今晚要早 d 訓...

買佢返黎果時店員話得 4 星期...我好怕養佢唔好會有事呢...

希望聽日睇完會好快好返啦...:041:

剛剛到步...sin下sin下.....

探索新環境...望住....密謀緊偷入廚房....!!

名為: "背影"

"望咩 wo....."

好肚餓呀........

有兔偷食......未開就同我開左佢...

有證據嫁....呵呵呵...........!! XD

Colleen 2008-9-22 02:07:36 AM
你book 左同佢去邊睇? betty 定tiger?

得4個星期,奶都未介laaaaa,身體會好weak,一定要小心丫.....

and, 歡迎你加入兔奴協會!
Panda)) 2008-9-22 02:10:03 AM
我book左果間係屯門...維多利寵物診所...唔知有冇兔友去過呢間呢?
‵小瑩 :])) 2008-9-22 02:10:22 AM
歡迎你呀~佢好可愛!!:023:
不過得4星期真係細左d喎...帶佢去check一check好~
希望佢冇事啦!^^
‵小瑩 :])) 2008-9-22 02:12:58 AM
原帖由 Panda 於 2008-9-22 02:10 AM 發表
我book左果間係屯門...維多利寵物診所...唔知有冇兔友去過呢間呢?

好似係得dr.gerry識睇兔兔@@

同埋我睇你兔兔d相,,似1,2個月大啊-3-我諗唔止4星期咁細既..
阿度 2008-9-22 02:13:44 AM
個度好似有dr gerry~我冇記錯的話:024:
不過記住小心養啊~宜家佢仲好細個
歡迎你加入丫
wesky 2008-9-22 02:14:49 AM
去維多利一定要指定睇 Dr Gerry
我兩隻女絕育都係搵佢
Panda)) 2008-9-22 02:17:49 AM
原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-9-22 02:12 AM 發表

好似係得dr.gerry識睇兔兔@@

同埋我睇你兔兔d相,,似1,2個月大啊-3-我諗唔止4星期咁細既..

多謝大家ar ^^

小塋~~ dr.gerry 係邊區嫁?? :020:
haha~ 我都想知佢實際幾ar大...個店員又話佢得4 星期...
而我就養左佢兩星期島啦~
wesky 2008-9-22 02:19:33 AM
Dr Gerry 有時會係屯門 有時會係元朗
你打電話去問問

四星期咪即係一個月 :046:
花無缺 2008-9-22 03:00:08 AM
4星期未斷奶, 正常唔會拎出來賣...

wong906 2008-9-22 03:51:05 AM
兔奴協會^^:050:
kkyan01 2008-9-22 09:54:23 AM
歡迎你啊 ~
好可愛啊 ~ :012:
and 4星期( 一個月)好少會買俾人嫁喎
但佢甘細個, 要小心照顧 ~
SHARON 2008-9-22 10:56:54 AM
嘩...真係好得意呀^^好想抱走佢:051:
lingyan 2008-9-22 11:27:39 AM
好可愛,隻耳仔成日豎起。
Panda)) 2008-9-22 01:33:16 PM
岩岩睇完醫生返黎lu~~
個Dr 好似叫 Peter...原來Gerry 聽日先係度呢...
peter 幫佢打左支針...每日要喂佢食藥水...
希望naughty 仔快d好返啦:041:

快速發帖