剛剛我係uwants睇到一個post  
我覺得這個樓主係的好過分 :028:

之前該樓主出post 話用左$600 買左隻賓尼兔, 之後比左$120同uwants友 "領養"左2隻家兔, 然後又話太多兔兔要將賓尼兔以$500 比好心人"領養"

最嚇人的事, 該樓主因品種的問題, 打算放棄現養的兔兔,換另一隻新的兔兔
於是係uwants 問( 可唔可以拿兔仔和兔協換第2種兔呢 )

我覺得好可怕, 好心寒
點解可以弄樣對兔兔:065: ~
他家中兔兔好可憐:050:  ~

原文可參考: http://www.uwants.com/viewthread ... dateline&page=1

(其) 2008-9-22 01:18:02 PM
將生命變成貨物, 真係可悲
SHARON 2008-9-22 01:27:39 PM
岩岩去睇呢個post,anyway...
佢真係太過份,真估唔到有人係咁...又唔明白點解當初會養兔...養完又好似唔鐘意咁...奇怪...:066: 如果係兔協見度有人一次過唔要賓尼同2隻家兔.一定估係佢做:013: 希望佢唔好害左d兔仔.....
831555 2008-9-22 01:48:51 PM
oh no ....................too bad
lingyan 2008-9-22 02:06:43 PM
呢個 POST 好耐 LU,
之前唔知係邊到見到佢徵人領養佢隻 BUNNY,
不過就話要領養費 $500,因為佢係 $600 買返黎。

不過,信佢都係 ...LOW B,
乜野 BUNNY 賣 600 蚊丫,
係金魚街買 BUNNY 都係 500 蚊之嘛,呃人既。
kkyan01 2008-9-22 02:18:58 PM
但佢現在打算放棄現在的兔兔換另一隻兔兔 :077:
波丸媽 2008-9-22 02:29:47 PM
原帖由 lingyan 於 2008-9-22 02:06 PM 發表
呢個 POST 好耐 LU,
之前唔知係邊到見到佢徵人領養佢隻 BUNNY,
不過就話要領養費 $500,因為佢係 $600 買返黎。

不過,信佢都係 ...LOW B,
乜野 BUNNY 賣 600 蚊丫,
係金魚街買 BUNNY 都係 500 蚊之嘛,呃 ...

我都唔信佢$600拎返黎呀
如果真係,佢真係好笨啊, 仲要笨到講埋自己想換過另一隻..............
當然我唔知佢拎返黎果陣係幾時啦,
如果係近期都有可能係4百以上既
如果係半年至一年前,就真係講大話
我07年summer 底買小丸.....$280.....
依家係愈來愈貴,但bunny一定唔會貴過貓貓兔等其他果d......

不過,重點當然唔係佢講大話, 而係佢呢個人既道德,良心好有問題!!!!

vice0926 2008-9-22 02:32:30 PM
呢d人三分鐘熱度..
以為換兔仔好似換衫咁..
厭左就換..
希望唔好再有無辜ge小兔落入呢個人手中!!...
‵小瑩 :])) 2008-9-22 03:21:24 PM
呢個post都鬧左一段時間-v-
呢d人係咁嫁喇..鬧黎都哂氣...
大家無謂o係度再討論呢件事啦..
香港仲有大把呢d人..我地理都理唔哂..

同埋佢唔要隻bunny既原因係因為o個兩隻家兔有左bb,
佢話有朋友想要兔bb,就決定唔要隻bunny~
可能佢又因為家兔個品種唔鐘意,,所以想同兔協換過~

lingyan 2008-9-22 03:33:45 PM
原帖由 DaDa_B 於 2008-9-22 02:29 PM 發表

我都唔信佢$600拎返黎呀
如果真係,佢真係好笨啊, 仲要笨到講埋自己想換過另一隻..............
當然我唔知佢拎返黎果陣係幾時啦,
如果係近期都有可能係4百以上既
如果係半年至一年前,就真係講大話
我07年su ...

我08年2月買 MIFFY仔,佢純色貓貓,正價都先係$580蚊,
之後左折右折 就$380,講到 600 蚊,搵鬼信咩,講大話都唔識講 ....

呢D人夜晚小心俾兔壓丫...
兔兔軍隊實黎搵佢GA。
kkyan01 2008-9-22 03:40:15 PM
呢d人會有報應 嫁 :034:
chole)) 2008-9-22 04:27:19 PM
我都覺得俾佢養咩動物都好慘!!~
佢對d小動物一d感情都冇!!
俾uwants d人鬧爆佢!!
唔知佢識唔識醒呢??
≧.≦兔仔≧.≦)) 2008-9-22 04:33:34 PM
佢係咪玩野呀?:052: 換第ニ啲品種?冇病呀?:076: :074: 買左小動物就要養佢一世~
電視賣廣告都話!停一停,諗一諗啦!!!:069: 依啲人唔死都冇用~:006: :007: :004: :005: :028:
如果我見到佢真人~我唔打x死佢~我唔姓陳!~:030:

快速發帖